FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj pala na 11,4 posto

BERLIN, 31. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Stopa nezaposlenosti u Njemačkojpala je u kolovozu na 11,4 posto, pokazali su podaci njemačke vladeobjavljeni u srijedu.
BERLIN, 31. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj pala je u kolovozu na 11,4 posto, pokazali su podaci njemačke vlade objavljeni u srijedu.

Riječ je posljednjoj objavi tog podatka prije prijevremenih parlamentarnih izbora zakazanih za 18. rujna koji su fokusirani upravo na pitanje nezaposlenosti.

Broj nezaposlenih smanjen je u kolovozu na mjesečnoj razini za 44 tisuće na 4,7 milijuna, izvijestila je Savezna agencija za rad.

Kancelar Gerhard Schroeder obećao je svojedobno da će smanjiti broj nezaposlenih na 3,5 milijuna. Smatra se da je postojano visoka stopa nezaposlenosti jedan od glavnih faktora zaostajanja popularnosti njegove stranke za dvoznamenkasti postotak u predizbornim anketama.

Usprkos registriranom padu broj nezaposlenih, on je još za 382 tisuće viši u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Čelnik Savezne agencije za rad Frank-Juergen Weise ipak je optimistično napomenuo da iako je pad stope nezaposlenosti u kolovozu vjerojatno rezultat uobičajenih sezonskih čimbenika, "broj nezaposlenih smanjio se nešto više nego što je uobičajeno za ovo doba godine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙