FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CO odlučila od raspodjeli lanjske dobiti

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Croatia osiguranje će od ukupno88,47 milijuna kuna lanjske neto dobiti od životnih i neživotnihosiguranja, 37,64 milijuna kuna rasporedi u dividendu, a 50,82milijuna kuna u pričuve sigurnosti, odlučila je danas Glavna skupštinatvrtke.
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Croatia osiguranje će od ukupno 88,47 milijuna kuna lanjske neto dobiti od životnih i neživotnih osiguranja, 37,64 milijuna kuna rasporedi u dividendu, a 50,82 milijuna kuna u pričuve sigurnosti, odlučila je danas Glavna skupština tvrtke.

Bruto dividenda za 2004. po svakoj dionici iznosi 119 kuna, odnosno 8,5 posto na nominalnu vrijednost dionice, a isplata dividendi obavit će se u roku od 90 dana od stupanja na snagu te odluke.

Skupština je danas opozvala iz Nadzornog odbora tvrtke Ante Babić, koji bi, prema informacijama iz CO, trebao biti izabran za novog člana uprave u koju bi trebao ući i Damir Mihanović.

Skupština je bila zatvorena za javnost, ali je predsjednik uprave CO Hrvoje Vojković odgovorio i na novinarska pitanja o planovima privatizacije tvrtke, osnivanju investicijskog fonda, te planovima u regiji.

CO je potpisala pismo namjere o osnivanju investicijskog holdinga sa Hrvatskom poštanskom bankom (HPB) i proces osnivanja tog holdinga intenzivirat će se u idućim tjednima, kazao je Vojković.

Holding bi, dodaje, pretežno ulagao u hotelijerstvo i komercijalno iskorištavanje nekretnina, a cilj je povezati više HPB i CO.

Glede planova za daljnje širenje u regiji, Vojković je odgovorio da neće biti novih akvizicija u 2005., već da će se posvetiti učvršćivanju pozicije na domaćem tržištu.

Podsjetio je da su krenuli i sa poslovanjem tvrtki Croatia Sigurimi na Kosovu, te Osiguranje Milenium u Srbiji i Crnoj Gori, te naglasio da Milenium izvrsno posluju i da je u prvi tri mjeseca poslovanja ostvario premiju planiranu za cijelu godinu.

Vojković je, na pitanje o odbijanju njihove ponude na natječaju za privatizaciju tvrtke Sarajevo osiguranje, odgovorio da u Bosni i Hercegovini postoje političke odluke koje su nepremostive i prepreka su ulasku hrvatskog kapitala u tu zemlju.

Ta pitanja treba riješiti na političkoj razini, kazao je Vojković, dodajući da su i dalje načelno zainteresirani za Sarajevo osiguranje.

Na pitanje o planovima za privatizaciju CO, Vojković je odgovorio da se ne bave pitanjima privatizacije CO, ali da će se odazvati tome, ako ih se bude konzultiralo.

CO je lani ostvarila ukupne prihode u iznosu 2,98 milijardi kuna, dok su im ukupni rashodi bili 2,87 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙