FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ciparska vlada odobrila proračun za 2006.

NIKOZIJA, 26. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Ciparska vlada odobrila jeproračun za 2006. kojim se predviđa manjak od oko 1,4 milijardidolara, navodi se u online izvješću Financial Mirrora u petak.
NIKOZIJA, 26. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Ciparska vlada odobrila je proračun za 2006. kojim se predviđa manjak od oko 1,4 milijardi dolara, navodi se u online izvješću Financial Mirrora u petak.

Proračun za iduću godinu predviđa ukupne prihode od 3,19 milijardi ciparskih funta (7,03 milijardi dolara) i potrošnju u iznosu 3,86 milijardi ciparskih funta a bit će upućen u zastupnički dom na odobrenje na zasjedanju parlamenta 6. listopada.

Fiskalni manjak planira se ograničiti na 3,7 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), no ako se primjene mjere plana konvergencije ciparske vlade deficit bit trebao biti smanjen na 1,7 posto BDP-a.

Mjere smanjenja troškova omogućit će Cipru postizanje svoga cilja priključenja eurozoni u siječnju 2008., objavio je tamošnji list Cyprus Mail.

"Proračun za 2006. ima određene ciljeve - daljnju fiskalnu konsolidaciju, eliminaciju srednjoročnog fiskalnog deficita i smanjenje javnoga duga, kao i nastavak svih mjera plana konvergencije i stabilizacija našeg gospodarstva u novom okviru mehanizma valutnih tečajeva (ERM2)", kazao je nakon sastanka Vijeća ministara ciparski ministar financija Makis Keravnos.

Cipar mora smanjiti proračunski manjak ispod 3 posto kako bi se kvalificirao za priključenje eurozoni i pokazati smanjenje javnog duga. Službene procjene govore da će javni dug u 2006. dosegnuti 66,3 posto BDP-a, što je manje od projiciranih 69 posto u 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙