FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen rječnik muških izraza s prijevodom za žene

BERLIN, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Njemačka izdavačka kuća"Langenscheidt", poznata i cijenjena po rječnicima stranih jezika,objavila je manji rječnik muških izraza koji imaju sasvim drukčijeznačenje nego što žene misle.
BERLIN, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Njemačka izdavačka kuća "Langenscheidt", poznata i cijenjena po rječnicima stranih jezika, objavila je manji rječnik muških izraza koji imaju sasvim drukčije značenje nego što žene misle.

Primjerice, kada ste zajedno u kupnji, i muškarac kaže da vam to ne pristaje, on zapravo misli da je to preskupo, a kad kaže "kupi ovo", to znači "hoću doma".

Autorice tog rječnika su žene, a nadaju se da će bračnim parovima pomoći u rješavanju problema manjka komunikacije - šestog najčešćeg razloga za rastavu u Njemačkoj.

U priručniku se također navodi deset pitanja koje žene nikada ne trebaju postavljati muškarcima jer oni naprosto ne razumiju njihovu logiku - poput "Bi li me volio da sam debela i stara?", "Zašto me voliš?" i "O čemu razmišljaš?"

Izdavačka kuća "Langenscheidt" prošle je godine objavila i rječnik ženskih fraza koje muškarci pogrešno shvaćaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙