FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski kup u ski-rolanju: Andrijana Stipaničić najbrža u sprintu

OROSLAVJE, 21. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska reprezentativkaAndrijana Stipaničić iz Ski kluba Budućnost iz Brod Moravicapobjednica je sprinterske utrke na 150 metaraza Svjetski kup uski-rolanju koja je održana u nedjelju u Oroslavju.
OROSLAVJE, 21. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska reprezentativka Andrijana Stipaničić iz Ski kluba Budućnost iz Brod Moravica pobjednica je sprinterske utrke na 150 metaraza Svjetski kup u ski-rolanju koja je održana u nedjelju u Oroslavju.

Dvdesetčetverogodišnja Goranka u finalu ove najatraktivnije utrke je s rezultatom od 18.93 sekundi pobijedila vodeću u Svjetskom kupu, Talijanku Mateju Bogatec. Ovom pobjedom Stipaničić je stigla do 10. mjesta u redoslijedu Svjetskog kupa.

U muškoj utrci na 150 metara najbrži je bio David Bogatec iz Italije s vremenom 16.35, ispred vodećeg u Svjetskom kupu Rusa Igora Gluškova. Treći je bio Igor Cony iz Francuske.

U subotu su vožene utrke na 16, 20 i 24 kilometara. Pobjednik "master" utrke (veterani) na 16 km bio je Talijan Francesco Benetti, a najbolja juniorka na istoj stazi Njemica Theresa Wolf. U konkurenciji juniorki od domaćih natjecateljica najbolja je bila Maja Vuk na šestom mjestu, Zvjezdana Veljković je bila osma, a Petra Starčević deveta.

U utrci seniorki na 20 km prva je bila Valentina Kisluhina iz Rusije, a naše reprezentativke Maja Kezele i Andrijana Stipaničić, plasirale su se na sedmo, odnosno osmo mjesto.

Najuspješniji ski-roler junior na 20 km bio je Turčin Muhammed Kizilarshan, a od domaćih najbolji je bio Pavic Krulja na šestom mjestu, dok su se Alen Kufner, Vlado Babić, Andro Brozanić i Filip Kontak plasirali od 11. do 14. mjesta.

U seniorskoj konkurenciji na 24 kilometra prvi je bio Talijan Alfio Di Gregorie, dok je naš Denis Klobučar bio 15., Alen Abramović 20., Denis Kauzlarić 28., a Darko Škreblin 33.

Organizator Svjetskog kupa u ski-rolanju bio je Skijaški klub Oroslavje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙