FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15, 30 sati

ZAGREB, 21. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 21. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

MARIJA BISTRICA - U Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke održano je danas Treće hodočašće konjskih zaprega. Tridesetpet zaprega iz 12 hrvatskih županija, koje su vodili jahači iz Križevaca i Zagorja, krenulo je jutros iz pet kilometara udaljene Zlatar-Bistrice na blagoslov koji im je udijelio upravitelj Svetišta, velečasni Zlatko Koren. Svrha je hodočašća očuvati stare zagorske običaje "taksiranja" od Marije Bistrice do Zlatar-Bistrice, čime su nekad vlasnici konjskih zaprega zarađivali za život najviše prevozeći hodočasnike do najbliže željezničke postaje, rekao je dopredsjednik Županijske konjogojske udruge Blaž Mihaljinec.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je danas u promet obnovljenu Gundulićevu ulicu, u kojoj su s oko 13,9 milijuna kuna gradskog novca, sanirane vodovodne i plinske instalacije s kućnim priključcima, elektroinstalacije i sama prometnica. Radovi u Gundulićevoj počeli su 28. srpnja, a završili su deset dana prije predviđenog roka. U obnovljenoj Gundulićevoj ucrtana je biciklistička staza te mjesta za parking. Na upit novinara zašto rubnjaci nisu potpuno poravnani Bandić je odgovorio da su takve rubnjake tražili umirovljenici rade lakšeg hodanja.

ZAGREB - Na cestama koje vode iz smjera mora prema unutrašnjosti Hrvatske promet je pojačan, izvijestio je popodne u 13 sati Hrvatski auto-klub. Na južnom ulasku u tunel Sveti Rok kolona je duga oko 13 kilometara te i dalje raste. Na južnom ulasku u tunel Mala Kapela kolona je duga 6 kilometara. Kolona vozila koja se kreće Istarskim ipsilonom prema graničnim prijelazima Plovanija i Kaštel duga je oko 8 kilometara. Na naplati kod tunela Učka sa istarske strane kolona je duga oko 500 metara. U većem dijelu Hrvatske ceste su mokre i skliske.

BARBARIGA - Istarska Policijska uprava izvijestila je da se jučer u 16,10 sati u moru u uvali Staroj Barbarigi utopio 29-godišnji Igor Maček iz Laškog u Sloveniji. Iz mora ga je izvukao otac, a utvrđeno je da se utopio zbog epileptičkog napadaja, navodi policija.

PULA - Pomorska policija za redovite je ophodnje u subotu oko 6,30 sati kod otoka Svetog Andrije u krivolovu zatekla 34-godišnjeg R.S. i 19-godišnjaka iz Pule, izvijestila je danas istarska Policijska uprava. Uočivši policijsko plovilo, krivolovci su iz čamca bacili u more dvije kašete, koje su poslije ronioci pronašli i izvadili te utvrdili da je u njima bilo 65 kilograma dagnji. R.S. je ostao bez ronilačke opreme kojom se koristio u nezakonitom vađenju dagnji, a dagnje su komisijski uništene. Protiv njega i 19-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava zbog nezakonitog ribolova, navode u PU istarskoj.

ZAGREB - Na parkiralištu Motela "Plitvice" u Lučkom jutros je opljačkana češka obitelj, a jučer na parkiralištu kod naplatnih kućica u Svetom Ivanu Zelini mađarski bračni par, izvijestila je danas zagrebačka Policijska uprava. Policija je izvijestila i da je danas oko 13 sati u kladionici "Žderić" na Jordanovcu nepoznati razbojnik, nemaskiran, prijeteći pištoljem dvjema zaposlenim djevojkama, uzeo novac i pobjegao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙