FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

SINJ - Misom zahvalnicom koju je predvodio gvardijan sinjskoga franjevačkog samostana fra Zoran Kutleša kod Zavjetne crkve podignute 1887. na vrhu gradske tvrđave završeno je u Sinju blagdansko slavlje Velike Gospe, koja se štuje kao Čudotvorna Gospa Sinjska punih 290 godina. Gvardijan je u propovijedi podsjetio kako je na toj tvrđavi sredinom kolovoza 1715. vođena odlučujuća bitka za oslobođenje Sinja od osmanlijskih osvajača koja je završila pobjedom zahvaljujući i Gospi zbog čega ju je puk Sinja nazvao Čudotvornom.

ZAGREB - Jučerašnji i prekjučerašnji dan u Zagrebu su bili jedni od najsigurnijih dana, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ). Jučer je počinjeno 19 kaznenih djela, a prekjučer 27. U prometnim nesrećama nitko nije izgubio život, rekao je operativni analitičar PUZ-a Davor Tor.

ZAGREB - Broj izdanih građevnih dozvola u lipnju ove godine viši je za 17,2 posto nego u prošlogodišnjem lipnju, dok je znatno više u lipnju porasla vrijednost radova predviđenih tim dozvolama, čemu je ponajviše doprinio znatan rast vrijednosti radova u izgradnji ostalih građevina. Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, u lipnju ove godine u Hrvatskoj je izdano 1.178 građevnih dozvola, što je 173 dozvole, ili 17,2 posto više nego u lipnju prošle godine.

ZAGREB - Po podatcima Državnoga zavoda za statistiku potrošnja vina u Hrvatskoj 1978. bila je 46,1 litru po članu kućanstva godišnje, a 2002. tek 12,9 litara. Među mladima urbane populacije ne postoji kultura pijenja i uživanja u vinu, te većina mladih u Hrvatskoj spada u slabe potrošače vina, rezultati su istraživanja koje je objavio najnoviji dvomjesečnik "Vinski krug", hrvatski časopis za vinogradarstvo i vinarstvo. Mladi najčešće piju vino pomiješano sa sokom ili nekim drugim alkoholnim pićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙