FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boks: Meksikancu Sotu naslov; povratak Vargasa

NEW YORK, 21. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Meksički boksač HumbertoArmando Soto osvojio je upražnjeni naslov svjetskog prvaka u perokategoriji po verziji WBC svladavši u američkom gradu Rosemontu nabodove do sinoć neporaženog Amerikanca Rockya Juareza.
NEW YORK, 21. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Meksički boksač Humberto Armando Soto osvojio je upražnjeni naslov svjetskog prvaka u pero kategoriji po verziji WBC svladavši u američkom gradu Rosemontu na bodove do sinoć neporaženog Amerikanca Rockya Juareza.

Dvoboj je bio izuzetno napet i izjednačen, a nakraju su sva tri suca dali pobjedu 25-godišnjem Meksikancu (114:113, 114:113, 114:112).

Sotu je ovo 37. pobjeda u karijeri u kojoj ima i pet poraza, dok je Juarez, zlatni sa OI u Sydneyu, u 24. dvoboju ubilježio prvi poraz.

Naslov je do sinoć držao Južnokorejanac Injin Chi, ali mu je oduzet nakon što se teže ozlijedio na treningu.

Pobjedom se nakon 15 mjeseci stanke vratio Amerikanac Fernando Vargas koji je jednoglasnom odlukom sudaca svladao bivšega svjetskog prvaka u velteru Španjolca Javiera Francisca Castilleja u dvoboju srednje kategorije. Vargasu (27) je to 25. pobjeda u karijeri u kojoj je zabilježio samo dva poraza i to od legendarnih Oscara de la Hoye i Felixa Trinidada.

Zadnjih 15 mjeseci Vargas se nije borio zbog pozitivnog testa na steroide, zbog čega je kažnjen sa 9-mjesečnom suspenzijom i 100.000 dolara. Boksač se branio da nije znao da uzima steroide, okrivivši kondicijskog trenera i nutricionistu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙