FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boks: Kličko-Rahman 12. studenoga u Las Vegasu

WASHINGTON, 18. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Dugoočekivani dvoboj izmeđusvjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji Ukrajinca VitalijaKlička i bivšeg prvaka Amerikanca Hasima Rahmana dogodit će se 12.studenoga u Las Vegasu.
WASHINGTON, 18. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Dugoočekivani dvoboj između svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji Ukrajinca Vitalija Klička i bivšeg prvaka Amerikanca Hasima Rahmana dogodit će se 12. studenoga u Las Vegasu.

Promotor Bob Arum izjavio je kako je dobio bitku za prava organiziranja dvoboja ukupnog nagradnog fonda od 12 milijuna dolara, pobijedivši velike promotorske konkurente Dona Kinga, koji je ponudio 11 milijuna dolara, i tvrtku K2 Promotions (10.7 milijuna). Za Aruma i njegovo ljude to je prvi puta nakon deset godina da dobijaju pravo za meč za svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, 1005. su organizirali dvoboj Georgea Foremana i Axela Schulza.

Rahman je prvi izazivač, a to je pravo zaslužio svladavši u subotu u Chicagu najboljega prijatelja Montea Barretta by decision Saturday in Chicago. Klitschko se nije borio od prosinca i pobjede nad Dannyem Williamsom, a u međuvremenu je u travnju imao operaciju kralježnice. Kličko (34) u karijeri ima 35 pobjeda i dva poraza, a dvije godine mlađi Rahman 31 pobjedu i četiri poraza.

Arumu još ostaje da odluči o dvorani, a nagađa se da će to biti sveučilišnoj UNLV Areni ili hotelu MGM Grand.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙