FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Evakulacija iz Gaze prekinuta tijekom sabata

JERUZALEM 20. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Evakuacija židovskihnaseljenika iz pojasa Gaze, koja je počela u ponedjeljak, u subotu jeprekinuta radi tradicionalnog židovskog odmora sabata (od petkanavečer do subote navečer), i ponovo će početi u nedjelju ujutro,objavio je subotu ujutro glasnogovornik izraelske vojske.
JERUZALEM 20. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Evakuacija židovskih naseljenika iz pojasa Gaze, koja je počela u ponedjeljak, u subotu je prekinuta radi tradicionalnog židovskog odmora sabata (od petka navečer do subote navečer), i ponovo će početi u nedjelju ujutro, objavio je subotu ujutro glasnogovornik izraelske vojske.

"Sve operacije evakuacije su prekinute tijekom sabata i biti će nastavljene u nedjelju ujutro", rekao je glasnogovornik.

Prema riječima glasnogovornika, rušenje naseljeničkih kuća koje je počelo u petak u naselju Kerem Atsmoma također je prekinuto i biti će nastavljeno u nedjelju. Za rušenje svih kuća u 21 židovskoj koloniji trebat će dva mjeseca i stajat će oko 450 milijuna dolara, objavili su izraelski dužnosnici.

U sukobima do kojih je došlo u četvrtak prilikom nasilnog iseljavanja na jugu pojasa Gaze, u Kfar Daromu, gdje je skupina prosvjednika koja se protivila iseljavanju bila zauzela sinagogu, ranjeno je 75 ljudi, od kojih 31 policajac ili vojnik, objavili su vojni i bolnički izvori.

Ukupno oko 8.000 ljudi treba biti evakuirano iz 21 židovskog naselja u pojasu Gaze i 500 iz četiri naselja na sjeveru Zapadne obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙