FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polisario oslobodio posljednja 404 marokanska zatvorenika

RABAT, 18. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Fronta Polisario oslobodila je učetvrtak 404 marokanska zatvorenika, na alžirskom jugozapadu uTindoufu, nakon posredovanja SAD-a, objavio je Međunarodni odborCrvenog križa (ICRC).
RABAT, 18. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Fronta Polisario oslobodila je u četvrtak 404 marokanska zatvorenika, na alžirskom jugozapadu u Tindoufu, nakon posredovanja SAD-a, objavio je Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC).

Ti zatvorenici, neki zatočeni više od 20 godina, trebali bi stići tijekom večeri u Maroko, u Agadir, "pod pokroviteljstvom ICRC-a".

Oslobađanje zatvorenika potvrdila je Fronta Polisario, pokret koji se bori za nezavisnost zapadne Sahare, koju je pripojio Maroko 1975. godine. Sporazum o njihovu oslobađanju potpisali su u četvrtak ICRC i saharski Crveni križ, izjavio je veleposlanik Polisarija u Alžiru Mohamed Beissat.

Gotovo tisuću Marokanaca zatočila je Fronta Polisario od izbijanja sukoba u zapadnoj Sahari 1975. godine. Nekoliko djelomičnih oslobađanja dogodilo se od 1987., a najnovije u siječnju 2005. godine.

Oslobađanje 404 marokanska zatvorenika nadgledao je američki senator Richard Lugar, na zahtjev predsjednika Georgea W. Busha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙