FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 17. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 17. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Nevrijeme s jakom kišom i tučom pogodilo je poslijepodne Požeško-slavonsku županiju, a učinilo je štetu na njivama i u vrtovima. Prema prvim informacijama Državnog centra 112, najviše štete pretrpjela su mjesta Resnik, Svilna i Buk, gdje su stradale njive i vrtovi, a led veličine oraha mjestimice je oštetio i kukuruz. Nevrijeme s tučom, koje je trajalo od 14,30 do 15,30 sati, pogodilo je i Pleternicu, Pleternički Mihaljevac i Kaliniće.

ZAGREB - Dekanica Veterinarskog fakulteta Ljiljana Pinter izjavila je danas kako je doznala da su pokusi na begl psićima već počeli i da je suspendirala voditelja pokusa dr. Antona Brkića, a daljnje pokuse sa psima zabranila. Predsjednik udruge Prijatelja životinja Luka Oman rekao je danas nakon sastanka s dekanicom Pinter da 22 psića imaju slomljene kosti. "To je skandal. Žao mi je što udruga nije bila u prosvjedima oštrija", istaknuo je Luka Oman. Dodao je da su obišli pse i da je potresen onim što je vidio. Članovi Prijatelja životinja počeli su pred Klinikom za kirurgiju Veterinarskog fakulteta 24-satna dežurstva kako bi spriječili pristup dr. Brkiću i zaštitili pse.

SPLIT - U Splitu je jutros nakon duge i teške bolesti umro novinar Slobodne Dalmacije Ranko Dorotka. Rodio se u Splitu godine 1952., a Ekonomski fakultet završio je u Ljubljani, gdje se novinarstvom počeo baviti u dnevniku "Delo". U Slobodnu Dalmaciju prešao je 1980., a u njoj je ostao sve do smrti.

FAŽANA - Na fažanskoj rivi, u moru nedaleko od autokampa, danas u 14,15 sati poginuo je 55-godišnji Jovan Š. iz Pule, priopćila je danas istarska policija. Puljanin je pao s padobrana koji je gliserom vukao slovenski državljanin D.A. (35). Okolnosti u kojima se dogodila nesreća i njezini uzroci znat će se nakon očevida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙