FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

ZAGREB - Nogometaši Zagreba svladali su Kamen Ingrad u 4. kolu prvenstva Hrvatske sa 2-1 (1-1). Strijelci: 0-1 Papa (13), 1-1 Vidović (21), 2-1 Mandžukić (75). Obje momčadi dvoboj su završile sa po 10 igrača, u sastavu gostiju crveni karton je u 34. minuti dobio Darmopil, dok je kod domaćih isključen lajtman u 57. Pred 3.000 gledatelja sudio je Trivković iz Splita.

KOPRIVNICA - U utakmici 4. kola nogometnog prvenstva Hrvatske Slaven Belupo i Pula Staro češko igrali su 1-1 (0-1). Strijelci: 0-1 Rivić (5), 1-1 Jambrušić (79). Pred 1.000 gledatelja sudio je Šupraha iz Kolana.

BEOGRAD - Hrvatski vaterpolisti su u 3. kolu finalnog turnira Svjetske lige u Beogradu upisali drugu pobjedu, svladali su reprezentaciju Grčke, brončanu s nedavnog Svjetskog prvenstva, sa 8-4.

ZAGREB/KALMAR - Nakon pretposljednjeg dana i sedmog plova na Europskom prvenstvu kraljevske olimpijske jedriličarske klase finn u švedskom Kalmaru Marin Mišura nalazi se na četvrtoj poziciji, kdok Ivan Kljaković-Gašpić i dalje drži vodeće mjesto među juniorima.

HELSINKI - Francuska muška štafeta 4x100 metara osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u atletici u Helsinkiju. Francuzi u sastavu Ladji Doucoure, Ronald Pognon, Eddy De Lepine i Lueyi Dovy su do zlata stigli s najboljim vremenom sezone od 38.08 sekundi. Srebro su osvojili reprezentativci Trinidada i Tobaga u sastavu Kevon Pierre, Marc Burns, Jacey Harper i Darrel Brown s novim nacionalnim rekordom od 38.10, dok su aktualni olimpijski pobjednici trkači Velike Britanije Jason Gardener, Marlon Devonish, Christian Malcolm i Mark Lewis-Francis osvojili broncu sa 38.27.

HELSINKI - Američka ženska reprezentacija na 4x100 metara osvojila je naslov svjetskih prvakinja na Svjetskom prvenstvu u Helsinkiju. Amerikanke u sastavu Angela Daigle, Muna Lee, Me'Lisa Barber i Lauryn Williams su do zlata stigle s odličnim vremenom 41.78 sekundi, srebro su osvojile Jamajčanke u sastavu Daniele Browning, Sherone Simpson, Aleen Bailey i Veronica Campbell sa 41.99, dok su do bronce stigle Bjeloruskinje Julija Nesterenko, Natalija Sologub, Alena Nevmeržickaja i Oksana Dragun s novim nacionalnim rekordom od 42.56.

HELSINKI - Amerikanac Dwight Phillips obranio je naslov svjetskog prvaka u skoku udalj na Svjetskom prvenstvu u atletici u Helsinkiju. Phillips je pobijedio s najboljim rezultatom sezone od 8.60 metara postignutim još u prvoj seriji. U svih ostalih pet pokušaja Amerikanac je prestupio. Srebrnu medalju osvojio je Ignisious Gaisah iz Gane s novim nacionalnim rekordom od 8.34 metara, dok je Tommi Evila donio prvu medalju za domaćina prvenstva Finsku skokom od 8.25 metara koji je bio dovoljan za broncu. Evila je pretekao četvrtog Španjolca Joana Lina Martineza za samo jedan centimetar.

HELSINKI - Etiopljanka Tirunesh Dibaba osvojila je naslov svjetske prvakinje na 5.000 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici u Helsinkiju. Ovo je drugo zlato za Dibabu u Helsinkiju koja je bila najbrža na 10.000 metara. Dibaba je zlatnu medalju osvojila s novim rekordom svjetskih prvenstava od 14:38.59 minuta, a potpuni uspjeh Etiopljanki upotpunile su srebrna Meseret Defar sa 14:39.54 i brončana Ejagayehu Dibaba sa 14:42.47. I četvrto mjesto osvojila je trkačica iz Etiopije Meselech Melkamu sa 14:43.47. Etiopske trkačice apsolutno su dominirale u utrkama na duge pruge u Helsinkiju, osvojile su sve tri medalje i na 5.000 i na 10.000 metara.

HELSINKI - Marokanac Jaouad Gharib obranio je naslov svjetskog prvaka u maratonu na Svjetskom atletskom prvenstvu u Helsinkiju. Gharib je bio najbolji i u maratonu u Parizu prije dvije godine, te je postao tek drugi atletičar u povijesti koji je osvojio dva uzastopna naslova svjetskog prvaka u najdužoj trkačkoj disciplini, prije njega to je uspjelo samo Španjolcu Abelu Antonu koji je slavio u Ateni 1997. i Sevilli 1999. Gharib je do zlata u Helsinkiju stigao za 2:10:11 sati, drugo je mjesto zauzeo Tanzanijac Christopher Isegwe sa 10 sekundi zaostatka, a treće Japanac Tsuyoshi Ogata sa 1:05 minuta iza Ghariba.

HELSINKI - Bjeloruskinja Nadežda Ostapčuk osvojila je naslov svjetske prvakinje u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu u atletici u Helsinkiju. Ostapčuk, srebrna otprije dvije godine iz Pariza, je bila toliko supariorna u finalu da je ostvarila četiri najdalja hica natjecanja. Jedina je bacala kuglu preko 20 metara, najdalje 20.51 metara. Srebro je osvojila Ruskinja Olga Rjabinkina sa 19.64, a broncu Novozelanđanka Valerie Vili sa 19.62 metara. Braniteljica naslova iz Pariza Ruskinja Svetlana Kriveljova je bila četvrta sa 19.16 metara.

HELSINKI - Ruskinja Julija Pečjonkina osvojila je naslov svjetske prvakinje na 400 metara s preponama na Svjetskom prvenstvu u atletici u Helsinkiju. Pečjonkina je do zlata stigla s najboljim rezultatom sezone od 52.90 sekunde, dok su srebrnu i brončanu medalju osvojile Amerikanke Lashinda Demus sa 53.27 i Sandra Glover sa 53.32, obje sa svojim novim osobnim rekordima.

LONDON - Rezultati utakmica 1. kola engleskog nogometnog prvenstva: Aston Villa - Bolton Wanderers 2-2, Fulham - Birmingham City 0-0, Manchester City - West Bromwich Albion 0-0, Portsmouth - Tottenham Hotspur 0-2, Sunderland - Charlton Athletic 1-3, West Ham United - Blackburn Rovers 3-1, Everton - Manchester United 0-2, Middlesbrough - Liverpool 0-0. Nedjelja: Arsenal - Newcastle United, Wigan Athletic - Chelsea.

BERLIN - Rezultati utakmica 2. kola njemačkog nogometnog prvenstva: Hertha - Eintracht 2-0, Bayer - Bayern 2-5 (drugi gol za Bayer postigao je Babić u 82. minuti), Borussia M. - Wolfsburg 1-1, Borussia D. - Schalke 04 1-2, Kaiserslautern - Duisburg 5-3, Arminia - Hamburger SV 0-2, Nuernberg - Hannover 96 1-1. Nedjelja: Stuttgart - Koeln, Mainz - Werder.

SAN SEBASTIAN - Španjolski biciklist Constantino Zaballa (Saunier Duval) pobjednik je "ProTour" utrke Clasica San Sebastian u dužini od 227 kilometara. Zaballa je je ciljem prošao u vremenu od 5:24:18 sati, drugo mjesto zauzeo je njegov sunarodnjak i momčadski kolega Joaquin Rodrgiguez sa 31 sekundom zaostatka, dok je treći bio Talijan Eddy Mazzoleni (Lampre-Caffita) također sa 31 sekundom zaostatka za pobjednikom. Hrvatski vozač Vladimir Miholjević (Liquigas-Bianchi) zauzeo je 50. mjesto sa 3:55 minuta zaostatka za Zaballom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙