FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakota primio novu rumunjsku veleposlanicu

ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota primio je uutorak u nastupni posjet novu rumunjsku veleposlanicu u HrvatskojOanu-Cristinu N. Popu, istaknuvši tom prigodom zadovoljstvo odnosimaizmeđu dviju zemalja koji su prijateljski i bez otvorenih pitanja, teizrazivši nadu u poboljšanje gospodarske suradnje.
ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota primio je u utorak u nastupni posjet novu rumunjsku veleposlanicu u Hrvatskoj Oanu-Cristinu N. Popu, istaknuvši tom prigodom zadovoljstvo odnosima između dviju zemalja koji su prijateljski i bez otvorenih pitanja, te izrazivši nadu u poboljšanje gospodarske suradnje.

Kako je priopćilo Ministarstvo, Bakota je zahvalio i na rumunjskoj podršci za članstvo Hrvatske u NATO-u te ponuđenoj tehničkoj pomoći u okviru procesa pridruživanja Europskoj uniji zbog čega bi se mogao potpisati Ugovor o suradnji u okviru približavanja i pristupanja Europskoj uniji.

Veleposlanica Popa potvrdila je da su bilateralni odnosi dviju država izvrsni te naglasila da će Rumunjska i dalje podržavati Hrvatsku na putu u euroatlantske integracije. Također je izrazila nadu da će na slijedećem NATO summitu Hrvatska dobiti pozivnicu za pridruživanje.

Rumunjska veleposlanica ponudila je iskustva svoje zemlje vezane uz pregovore s Europskom unijom, a kao temelj navedene suradnje mogla bi poslužiti Zajednička izjava premijera Hrvatske i Rumunjske od ožujka 2004., kaže se u priopćenju.

Kao nastavak izuzetno dobrih bilateralnih odnosa, veleposlanica Popa je najavila dolazak rumunjskog predsjednika Traiana Basescua na sastanak predsjednika zemalja jugoistoka Europe, koji će se održati u listopadu ove godine u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙