FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 15. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 15. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Maloprodajne cijene Supera 98 od sutra će biti više za 3,1 posto, Eurosupera 95 za 1,7 posto, Supera 95 za 3 posto, Supera plus 98 za 3,4 posto, Eurodizela za 2,1 posto, Dizela za 2,2 posto, plavog Eurodizela za 4,1 posto, a Loživog ulja (ekstra lako) za 2,7 posto, izvijestili su danas iz INA-e. Nove Inine maloprodajne cijene vrijede u iduća dva tjedna, odnosno od sutra, 16. kolovoza do 29. kolovoza. Tako će se od sutra litra motornog benzina s olovom Super 98 prodavati po 8,30 kuna, bezolovni Eurosuper 95 po 7,85 kuna po litri. Nova cijena Supera 95 je 7,93 kune, Supera plus 98 - 8,25 kuna, dizela - 7,11 kuna, plavog Eurodizela - 4,28 kuna, Eurodizela - 7,29 kuna, a Loživog ulja-ekstra lakog - 4,52 kune po litri.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas u interviewu za Hrvatski radio da je situacija teška za generala Antu Gotovinu, i za Hrvatsku, ukoliko on i dalje bude inzistirao na neodazivanju Haaškom sudu. Mesić drži da će se uskoro vidjeti što će Gotovina učiniti, jer se sada suzio prostor haaškim optuženicima generalu Ratku Mladiću i bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, a general Gotovina, ističe Mesić, nema razloga stavljati se u njihov krug. Mladić i Karadžić su planirali i izveli zločin genocida do krajnjih razmjera, rekao je Mesić. Mesić smatra isključenim da je Gotovina u Hrvatskoj. "Očekujem da će ove jeseni, ove godine Hrvatska početi pregovore o ulasku u Europsku uniju, jer smo ispunili sve uvjete, rekao je između ostalog predsjednik Mesić.

RIJEKA - Svetište Majke Božje na Trsatu danas su, u povodu blagdana Velike Gospe, posjetile tisuće vjernika, a središnje misno slavlje i hodočasničku procesiju u perivoju tog svetišta predvodio je večeras riječki nadbiskup i metropolit mons. Ivan Devčić. Podsjetivši na Marijino uznesenje, kojemu je prethodilo trpljenje i život pun patnje i borbe, mons. Ivan Devčić pozvao je vjernike da, poučeni njezinim primjerom, pokušaju otkriti što im dolikuje i što od toga mogu učiniti. Nakon središnjega slavlja svi hodočasnici ispred Dvorane mladosti mogu pratiti zabavni program koji je priredila Hrvatska glazbena unija.

SPLIT - Blagdan Velike Gospe u Spitu je večeras svečano proslavljen velikom procesijom sa slikom Gospe Pojišanske od katedrale sv. Dujma do kapucinskog svetišta na Pojišanu. U procesiji je sudjelovalo nekoliko tisuća vjernika, a promet je bio zatvoren u tom dijelu grada. U svetištu Gospe Pojišanske u Splitu svečanu koncelebriranu misu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić zauzevši se u propovijedi za očuvanje zajedništva među svim vjernicima i poštivanje tradicije. Tradicija je bogatstvo i bez nje, rekao je, nema budućnosti. Govorio je i o potrebi borbe protiv egoizma te potrošačkoga mentaliteta koji je zavladao i vjernicima.

ZAGREB - Povodom najavljene promjene vlasništva opatijskog Liburnia Riviera Hotela (LRH) predsjednik Predsjedništva Hrvatske udruge hotelijera i restoratera (HUH) Franco Palma u današnjem je dopisu načelno pozdravio "svaku situaciju u kojoj država prestaje biti vlasnikom i to postaje netko tko zna i može upravljati i kome je u izravnom interesu razvoj i povećanje vrijednosti poduzeća". Takav je stav, napominje Palma, bio definiran i u zaključcima prošlogodišnjeg kongresa HUH-a, s kojeg su hotelijeri pozvali državu da u kratkom roku dovrši privatizaciju preostalih turističkih tvrtki, te nastavi stvarati preduvjete za dalji razvoj turističke industrije.

ZAGREB - S brodice koja je tonula na moru milju južno od Orebića spašeno je danas svih 13 ljudi, ali je brodica potonula, izvjestio je Državni centar 112. Oko 12,15 sati, brodica oznake KO-244, u kojoj je bilo 13 osoba - ronilaca, uputila je poziv za pomoć putem obalne postaje Dubrovnik radio. Počela je tonuti na poziciji 1 nautička milja južno od Orebića. U 12,33 sati na poziciju je stigao gliser Lučke kapetanije i ukrcao svih 13 ronilaca, ali je brodica na kojoj su bili u međuvremenu potonula. Akcija spašavanja završena je 12,38 sati, kaže se u priopćenju.

ZAGREB - Plinovod kod Kutine danas je napuknuo, ali je protok odmah zatvoren, tako da se plin nije zapalio, nego je samo nešto plina otišlo u zrak, izvijestio je Državni centar 112. U EKO-stožeru je procijenjeno je da nema opasnosti za okoliš. Do puknuća je došlo oko 10.25 sati nedaleko od mjesta Vidrenica kod Kutine. Privremeno je bila zatvorena lokalna cesta koja prolazi uz trasu plinovoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙