FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK upozorava vozače da paze na hodočasnike

ZAGREB, 14. kolovoza 2005. (Hina) Na cestama koje povezujuunutrašnjost s morem nema gužvi, pa se vozi bez poteškoća i zastoja,tuneli Mala Kapela i Sveti Rok redovno su prohodni u oba smjera, a kodnaplatnih postaja u Lučkom na ulasku u Zagreb također nemazadržavanja, , navodi se u izvješću HAK-a o stanju i prohodnosti cestau nedjelju u 23 sata.
ZAGREB, 14. kolovoza 2005. (Hina) Na cestama koje povezuju unutrašnjost s morem nema gužvi, pa se vozi bez poteškoća i zastoja, tuneli Mala Kapela i Sveti Rok redovno su prohodni u oba smjera, a kod naplatnih postaja u Lučkom na ulasku u Zagreb također nema zadržavanja, , navodi se u izvješću HAK-a o stanju i prohodnosti cesta u nedjelju u 23 sata.

Na području Istre i duž Jadranske magistrale dolazi do kraćih zastoja, zbog gušćeg prometa na prilazu turističkim mjestima.

U ponedjeljak, na blagdan Velike Gospe, od 14 do 23 sata zabranjen je promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na svim važnijim državnim cestama.

"Upozoravamo vozače da posebnu pozornost obrate na cestama kojima prolazi veliki broj pješaka hodočasnika prema Gospinim svetištima diljem zemlje", stoji u priopćenju HAK-a.

Na GP Macelj kolona na izlasku iz zemlje duga je oko 1 km. Teretna vozila na putu prema Maclju isključuju se iz prometa u čvoru Velika Ves na autocesti A2 Zagreb-Krapina. Na ostalim graničnim prijelazima promet je uglavnom pojačan u oba smjera, ali zadržavanja nisu duža od 10-ak minuta.

U otočne trajektne luke povremeno pristiže veći broj vozila, pa trajekti po potrebi plove i izvan plovidbenog reda.

HAK upozorava da će tijekom ponedjeljka na turistički značajnijim cestama promet biti vrlo intenzivan tijekom cijelog dana. Najgušći promet očekuje se u Istri i duž jadranske obale, uz veća turistička središta.

Na A1 Zagreb- Split prijepodne se očekuje gušći promet prema jugu, moguće manje smetnje pred tunelima Mala Kapela i Sv. Rok. Poslijepodne promet pojačan prema unutrašnjosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙