FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 2. kolovoza

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 2. kolovoza.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 2. kolovoza.

SALZBURG - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader sudjeluje 2. i 3. kolovoza u Salzburgu na akademiji Herbert-Batliner-Europainstitut na susretu predsjednika vlada o stabilnosti u Jugoistočnoj Europi u 21. stoljeću. Ivo Sanader će u sklopu tog susreta u utorak održati i predavanje na temu "Hrvatska i Europa". Na ovom susretu, između ostalih, sudjelovat će i austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik te Erhard Busek, vicekancelar i savezni ministar za gospodarstvo, te specijalni koordinator Pakta o stabilnosti za JI Europu.

HELSINKI - Ruski predsjednik Vladimir Putin boravi u dvodnevnom posjetu Finskoj gdje će se sastati sa svojom finskom kolegicom Tarjom Halonen. Putin će s Halonen razgovarati u utorak u njezinoj ljetnoj rezidenciji Naantali, oko 200 kilometara od Helsinkija. Dvoje će predsjednika razgovarati o odnosima Rusije s EU te o bilateralnim odnosima između dviju zemalja.

RIJAD - Saudijski kralj Fahd, koji je preminuo u nedjelju navečer nakon duge i teške bolesti, bit će pokopan u utorak. Smrt kralja Fahda izazvala je reakcije brojnih svjetskih državnika, a arapske su zemlje proglasile višednevnu žalost. Dolazak na pogreb najavili su, među ostalima, jordanski kralj Abdulah II., francuski predsjednik Jacques Chirac, egipatski predsjednik Hosni Mubarak i britanski princ Charles. Novim saudijskim kraljem imenovan je Fahdov polubrat Abdulah.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prije podne: Maja Taušan

Poslije podne: Domagoj Janković

Večer: Renata Tomašević

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙