FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 9. kolovoza 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 9. kolovoza 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

STOCKHOLM - Hrvatska tenisačica Ivana Lisjak upisala je poraz u prvom kolu WTA teniskog turnira u Stockholmu. Mladu hrvatsku tenisačicu pobijedila je treća nositeljica Ruskinja Vera Dučevina 6:4, 6:2.

MONTREAL - Hrvatski tenisač Mario Ančić u susretu drugog kola ATP teniskog turnira, što se za nagradni fond od 2.2 milijuna dolara igra u Montrealu, borit će se protiv Francuza Florenta Serre. Premda se očekivalo kako će mladi Splićanin, nakon što je prošao Francuza Saulniera, igrati protiv Lleytona Hewitta, Australac je zbog želučanih problema predao meč u prvom setu pri rezultatu 4:3 za Serru.

HELSINKI - Kubanka Zulia Calatayud svjetska je prvakinja na 800 metara. Kubanka je u Helsinkiju slavila s rezultatom 1:58.82. Druga je bila, baš kao i na Olimpijskim igrama u Ateni, Marokanka Hasna Benhassi (1:59.42), a treća Ruskinja Tatjana Andrianova (1:59.60).

HELSINKI - Svjetski rekorder u utrci na 3.000 metara sa zaprekama, Saif Saaeed Shaheen, koji nastupa za Katar, obranio je u Helsinkiju naslov svjetskog prvaka osvojen prije dvije godine u Parizu. Shaheen, koji je do 2003. godine nastupao za Keniju, ali po imenom Stephen Cherono, slavio je s rezultatom 8 minuta 13.81 sekundi. Drugo mjesto pripalo je olimpijskom pobjedniku iz Atene, Ezekielu Kemboiu (8:14.95), dok je njegov sunarodnjak Brimin Kipruto bio treći (8:15.30).

BUENOS AIRES - Argentinski reprezentativni napadač Carlos Tevez, koji trenutačno igra za Corinthians iz Sao Paula (Brazil), zacijelo će na neplanirani odmor. Temperamentni Argentinac teško kontrolira svoj dugi jezik pa mu zbog vrijeđanja suca prijeti suspenzija koja bi mogla potrajati čak 6 tjedana. Tavez je "verbalni delikt" prema sucu počinio na utakmici sa Sao Caetanom, koju je njegov Corinthians završio porazom (0:2) i bez argentinskog napadača koji je isključen iz igre dvije minute prije njena kraja.

BUKUREŠT - U prvom susretu finala nogometnog Intertoto kupa rumunjski prvoligaš Cluj i francuski Lens odigrali su bez pobjednika, 1:1 (0:1). Gosti su poveli u 24. minuti pogotkom Lachora, a strijelac za Cluj bio je Turcu u 57. minuti.

FAISALABAD - Prvi pokušaj spašavanja slovenskog alpinista, Tomaža Humara (36), koji se prije tjedana dana na 6000 metara zaglavio u provaliji pakistanskog ledenjaka Nanga Parbata, završio je neuspješno. Drama ponajboljeg slovenskog alpinista počela je prije tjedan dana kada je tijekom uspona na ledenjak Nanga Parbat (8125 m) "zaglavio" na stijeni, okružen strmim kamenjem, mekanim snijegom i nevremenom. Akcija se nastavlja u srijedu, kada je izuzetno povoljna vremenska prognoza.

LONDON - Engleski nogometni premierligaš Birmingham City otvorit će novu sezonu bez novog pojačanja Mehdia Naftia (26), koji je ozlijedio ligamente koljena u prijateljskom susretu protiv Deportiva. Vezni igrač reprezentacije Tunisa pauzirat će nekoliko mjeseci.

STOCKHOLM - Napadač španjolskog nogometnog prvoligaša Barcelone, Henrik Larsson našao se na popisu igrača na koje švedski izbornik Lars Lagerback računa u prijateljskom dvoboju protiv Češke, što se igra iduće srijede. Premda se Larsson nedavno oporavio od ozljede, Lagerback mu je uputio poziv.

KIJEV - Vlasnica pet zlatnih olimpijskih medalja u gimnastici, Ukrajinka Polina Astahova (68) preminula je u svom domu u Kijevu. Astahova je blistala na Olimpijskim igrama 1956, 1960 i 1964. godine osvojivši ekipnu zlatnu medalju za Sovjetski Savez, a na igrama 1960. i 1964. osvojila je i zlatne medalje na dvovisinskim ručama. U svojoj zbirci ima i zlatna odličja sa svjetskih prvenstava (1958, 1962) i EP (1959, 1961).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙