FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 7. kolovoza 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 7. kolovoza 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

HELSINKI - Nakon što je u Ateni osvojio olimpijsko zlato američki šprinter Justin Gatlin na 100 metara bio je najbolji i na Svjetskom prvenstvu u Helsinkiju. Gatlin je zlatnu medalju osvojio na impresivan način s rezultatom 9.88. Drugi je bio Jamajčanin Michael Frater (10.05), dok je bronca pripala branitelju naslova Kimu Collinsu (10.05) sa St. Kitts and Nevisa. Gatlisu je put do naslova svjetskog prvaka olakšao izostanak svjetskog rekordera Asafe Powella (9.77), koji je propustio nastup u Helsinkiju zbog ozljede.

HELSINKI - Svjetska prvakinja u sedmoboju, Šveđanka Carolina Kluft obranila je naslov na Svjetskom prvenstvu u Helsinkiju. Olimpijska pobjednica iz Atene nakon sedam disciplina slavila je sa 6887 bodova. Drugo mjesto sa 6824 bodova pripalo je Francuskinji Eunice Barber, dok je treća bila Margaret Simpson iz Gane sa 6375 bodova.

HELSINKI - Olimpijski pobjednik Litvanac Virgilijus Alekna osvajač je zlatne medalje u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Helsinkiju. Alekna je slavio s rezultatom 70.17 metara, što je novi rekord svjetskih prvenstava. Alekna je do pobjede došao u posljednjoj seriji. Drugo mjesto pripalo je Estoncu Gerdu Kanteru (68.57), dok je Nijemac Michael Mollenbeck bio treći (65.95).

TAEGU - Nogometna reprezentacija Kine osvojila je prvo mjesto na prvenstvu Istočne Azije na kojem su još sudjelovali Japan, Južna i Sjeverna Koreja. Kina je u susretu trećeg kola pobijedila Sjevernu Koreju 2:0 i na koncu natjecanje okončala na prvom mjestu sa pet bodova. U drugom dvoboju posljednjeg kola Japan je pobijedio Južnu Koreju 1:0 i tako podijelio drugo mjesto sa Sjevernom Korejom. Posljednja je bila Južna Koreja.

HINTERZARTEN - Nijemac Wolfgang Loitzl pobjednik je prvog natjecanja skijaša skakača na ljetnoj turneji, u njemačkom Hinterzartnu. Loitzl je slavilo sa skokovima 98,5 i 106 metra osvojivši ukupno 264 boda. Drugo mjesto pripalo je Fincu Janne Ahonenu sa skokovima od 100,5 i 104,0 m (261,0), dok je treći bio Austrijanac Thomas Morgenstern sa skokovima od 100,0 i 103,5 m (260,5).

CARDIFF - Nogometaši londonskog premierligaša Chelsea otvorili su sezonu pobjedom u Community Shieldu, engleskom Superkupu. Engleski prvak je u dvoboju protiv pobjednika FA Kupa, Arsenala slavio u Cardiffu pred 58.000 gledatelja 2:1 (1:0). Oba pogotka za Chelsea, kojem je to bila treća pobjeda u dosadašnjih 89. izdanja Community Shield (bivšeg Charity Shielda), postigao je Dider Drogba (8, 57), dok je strijelac za Arsenal bio Fabregas (65).

TORINO - Nakon Zinedine Zidana i Claude Makelele u redove francuske nogometne reprezentacije vratio se i branič Juventusa, Lilian Thuram. Sva trojica oprostila su se od Tricolora nakon Europskog prvenstva u Portugalu prošle godine, međutim nakon silnog pritisak čelnika Saveza, izbornika Raymonda Domenecha, novinara i navijača odlučili su ponovo odjenuti dres Les Bluesa.

SOPOT - Francuz Gael Monfils pobjednik je ATP teniskog turnira, što se za nagradni fond od 425.250 eura igrao u Sopotu. Mladi 19-godišnji tenisač je do prvog ATP naslova u karijeri i čeka na 59.000 eura došao pobijedivši u finalu Nijemca Floriana Mayera 7:6 (6), 4:6, 7:5.

HELSINKI - Finski vozač Marcus Gronholm u Peugeotu pobjednik je Finskoga relija, sedme utrke Svjetskog reli prvenstva. Gronholm je uvjerljivom domaćom pobjedom - slavio je u 11 od 21 brzinskoga ispita - konačno prekinuo niz svjetskog prvaka Francuza Sebastiena Loeba, koji je do Finske pobijedio u šest utrka zaredom. Loeb je za Gornholmom zaostao minutu i sedam sekundi, dok je treći bio Estonac Markko Martin u Peugeotu. U ukupnom poretku Loeb ima 28 bodova prednosti u odnosu na Gronholma, a u poretku momčadi Peugeot samo bod više od Citroena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙