FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forsberg u Flyersima, Gončar potpisao za Pittsburg

NEW YORK, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Švedski hokejaš PeterForsberg napokon će karijeru nastaviti u redovima NHL momčadiPhiladelphia Flyers.
NEW YORK, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Švedski hokejaš Peter Forsberg napokon će karijeru nastaviti u redovima NHL momčadi Philadelphia Flyers.

Petnaest godina nakon što su ga Flayersi uzeli na draftu, a potom prepustili Quebecu, Šveđanin je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 11.5 milijuna dolara.

"Napokon smo ga uspjeli dovesti u naš klub. Forsberg je legenda svjetskog hokeja i veliko pojačanje za našu momčad," kazao je generalni menadžer Flyersa, Bob Clarke.

Nakon jedne sezone u Quebecu, Forsberg je osam sezona proveo u Coloradu u čijem dresu je osvojio Stanley Cup 1996. i 2001. godine, dok je u posljednjoj sezoni prije prošlogodišnjeg lock-outa bio najkorisniji (MVP) igrač lige. Sedam puta je bio sudionik All Stars utakmice.

Veliko pojačanje dobio je i Pittsburgh, koji je angažirao Sergeja Gončara. Ruski branič je posljednjih šest sezona bio najučinkovitiji branič NHL lige, a potpisao je višegodišnji ugovor vrijedan 25 milijuna dolara. U zadnjih deset sezona Rus je bio član Washingtona i Bostona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙