FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHL - Yzerman ostaje u Detroitu, Demitra u Kingsima

NEW YORK, 3. kolovoza 2005. (Hina/STA) - Jedan od najboljih hokejašapovijesti NHL lige, Steve Yzerman (40) produžio je ugovor s DetroitRed Wingsima na još jednu sezonu.
NEW YORK, 3. kolovoza 2005. (Hina/STA) - Jedan od najboljih hokejaša povijesti NHL lige, Steve Yzerman (40) produžio je ugovor s Detroit Red Wingsima na još jednu sezonu.

Yzermanu će to biti 22. sezona u dresu Detroita, jedinog kluba u kojem je ovaj napadač igrao. Zbog prošlogodišnjeg lockouta postao je slobodan igrač, no nije želio mijenjati dres. Yzerman je u dresu Detroita osvojio tri Stanley Cupa, a od 1986. godine je kapetan momčadi. U povijesti lige Yzerman zauzima šesto mjesto na ljestvici najbolji strijelaca sa 1.721 bodom.

Veliko pojačanje dobili su i Los Angeles Kingsi koji su angažirali slovačkog reprezentativca Pavola Demitru (30), dok su New York Islanders kupili Ukrajinca Sergeja Žitnika.

Demitra je za "Kraljeve" potpisao ugovor na tri godine vrijedan 13.5 milijuna dolara. Zadnjih osam sezone Slovak je igrao za St. Louis Blues, a prije toga i za Ottawa Senatorse. Slovak je u 11 NHL sezona upisao 553 nastupa u regularnom dijelu sezone, te 216 pogodaka i 303 asistencije.

Ukrajinski branič Sergej Žitnik je zadnjih devet godina igrač Buffalo Sabresa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙