FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varteks: restrukturiranjem smanjen gubitak

ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Varaždinska tekstilna industrijaVarteks u prvoj polovici ove godine ostvarila je gubitak od 12,9milijuna kuna, što je za milijun kuna manje od gubitka ostvarenog uistom razdoblju prošle godine, objavili su danas iz Varteksa.
ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Varaždinska tekstilna industrija Varteks u prvoj polovici ove godine ostvarila je gubitak od 12,9 milijuna kuna, što je za milijun kuna manje od gubitka ostvarenog u istom razdoblju prošle godine, objavili su danas iz Varteksa.

Po konsolidiranom izvješće o poslovanju, Varteks Grupa, koju čini ukupno 10 tvrtki, iskazala je gubitak u visini od 12,4 milijuna kuna, a obzirom na trenutno loše trendove u tekstilnoj industriji, te opsežan proces restrukturiranja tvrtke koji je u tijeku ostvareni rezultat je zadovoljavajući, navodi se u izvješću koje prenosi Varaždinska burza.

Manji gubitak samog Varteksa u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ostvaren je znatnim smanjenjem rashoda, koji su smanjeni za 34 milijuna kuna, odnosno 13,5 posto u odnosu na prošlu godinu, kao rezultat procesa restrukturiranja i pojačane kontrole troškova na svim razinama u društvu.

Gubitak varaždinske tvrtke, navodi se u izvješću, smanjen je unatoč smanjenju prihoda na poslovnoj razini zbog recesije u europskim zemljama i pojačanog ulaska konkurencije iz Kine i istočnih zemalja.

Tako je i rezultat iz poslovne aktivnosti u šestom mjesecu ove godine prvi puta pozitivan i iznosi 2,4 milijuna kuna.

Ukupne zalihe Varteksa na kraju lipnja ove godine iznosile su 141,9 milijuna kuna što je 13,6 posto ili 14,6 milijuna kuna manje u odnosu na isto vrijeme lani, što je također rezultat provedbe procesa restrukturiranja i boljeg upravljanja zalihama.

Restruktriranje ino tržišta u drugom kvartalu ove godine također pokazuje pozitivan trend, pa je tako u Veliku Britaniju je u prvih šest mjeseci izvezeno proizvoda u vrijednosti 3,6 milijuna eura ili 7,5 posto vipe u odnosu na isto razdoblje lani.

Daljnji koraci restrukturiranja, kažu u Varteksu, uključuju daljnju kontrolu troškova, analizu svih postojećih poslovnih ugovora i pronalaženje rješenja za nepovoljne ugovore, analizu ugovora s dobavljačima roba i usluga, identifikaciju i eliminaciju nepotrebnih troškova, naplatu svih potraživanja te novu strategiju upravljanja imovinom.

U Varteksu se u 2005. godini intenziviranju i aktivnosti s ciljem smanjenja gubitka i povećanja prihoda tvrtke, poput daljnjeg angažiranja neiskorištene imovine kroz prenamjene, a ustrajat će se i na započetoj strategiji unapređenja maloprodaje otvaranjem velikih "multi brand shopova" u Rijeci i Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙