FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bukurešt: U valu vrućine umrlo 13 osoba

BUKUREŠT, 29. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 13 osoba umrlo jeod posljedica toplotnog udara i dehidracije u valu vrućine koji jeprije dva dana pogodio Rumunjsku, izvijestili su u petak službeniizvori.
BUKUREŠT, 29. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 13 osoba umrlo je od posljedica toplotnog udara i dehidracije u valu vrućine koji je prije dva dana pogodio Rumunjsku, izvijestili su u petak službeni izvori.

Dok temperatura u gradu dostiže 36 stupnjeva Celzijusevih, stanovnici Bukurešta osvježenje traže na rijekama i jezerima. "Samo u Bukureštu umrlo je 13 osoba. Neki od njih i prije su imali srčanih problema, a vrućina i vlaga u zraku doprinijele su njihovoj smrti", rekla je liječnica Anca Draghici za televizijsku postaju Antena 3.

Hitna služba u Bukureštu izvijestila je da je u posljednjih 30 sati bilo 1.300 poziva. Većina ljudi je doživjela toplotni udar, dehidrirala je ili im je krvni tlak bio povišen.

Mnogi su od vrućina izgubili svijest. Liječnici savjetuju uzimanje dosta tekućine, laganu odjeću i izbjegavanje izlaska iz kuća u vrijeme najvećih vrućina, za koje rumunjski meteorolozi tvrde da će trajati do nedjelje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙