FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Končar D&ST: neto dobit 3,9 milijuna kuna

ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Končar Distributivni i specijalnitransformatori (D&ST) u prvih su šest mjeseci ove godine poslovali sneto dobiti od 3,9 milijuna kuna, što je smanjenje dobiti u odnosu naisto lanjsko razdoblje za 9,5 posto.
ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih su šest mjeseci ove godine poslovali s neto dobiti od 3,9 milijuna kuna, što je smanjenje dobiti u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 9,5 posto.

Ostvarena dobit, kako se navodi poslovodstvo te tvrtke u pojašnjenju poslovnih rezultata koje prenosi Zagrebačka burza, na nivou je planirane.

Ukupni su prihodi tvrtke u tom su razdoblju iznosili 123,27 milijuna kuna i povećani su za 7,8 posto, a porasli su i ukupni rashodi, za 8,9 posto, na 118,6 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji u prvih su šest mjeseci ove godine ostvareni u iznosu od 49,1 milijun kuna i veći su za 9,3 posto nego u istom lanjskom razdoblju, a porasli su i prihodi od prodaje u inozemstvu, za 7,7 posto, na 70,47 milijuna kuna.

U tvrtki navode kako je likvidnost zadovoljavajuća, a završen je i postupak povećanja temeljnog kapitala.

U priopćenju iz tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza navodi se da je osnovni razlog povećanja temeljnog kapitala financiranje investicija koje su u tijeku, a koje bi trebale osigurati veću konkurentnost poduzeća kroz uvođenje novog proizvoda, bolju tehnološku opremljenost, organizaciju proizvodnih procesa i odjela te izgradnju dodatnih proizvodnih i skladišnih prostora.

Sam postupak upisa i uplate novih redovnih i povlaštenih dionica počeo je po zaprimanju Rješenja o odobrenju prospekta o izdavanju redovnih dionica privatnom ponudom i istog takvog Rješenja za povlaštene dionice 17. lipnja, a postupak upisa i uplate trajao je 30 dana.

Dokapitalizacija izdavanjem redovnih dionica je uspjela sa upisanih 23.781 novih redovnih dionica za što je 58 investitora uplatilo iznos od 7,13 milijuna kuna. Time je upisano i uplaćeno 97,3 posto odobrene emisije redovnih dionica.

S druge strane, dokapitalizacija povlaštenim dionicama nije uspjela budući je u zahtjevanom roku za upis i uplatu uplaćeno manje od 90 posto odobrenog izdanja.

Ukupno 92 dioničara uplatila su 4.676 povlaštenih dionica u iznosu 1,4 milijuna kuna, što je 50,7 posto od minimalno potrebnog upisa.

Povećanje temeljnog kapitala za 7,14 milijuna kuna na 38,34 milijuna kuna, kako se navodi u priopćenju, omogućiti će uspješan završetak započetog investicijskog ciklusa te će osigurati bolju bilančnu strukturu Društva.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙