FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bombaj: 16 mrtvih u stampedu nakon glasina o probijanju brane

NEW DELHI, 28. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje je 16 osoba, međukojima je osmero žena i djece, poginulo u četvrtak u stampedu usirotinjskom predgrađu u Bombayju, kada su se proširile glasine da jeprobijena brana u tom gradu, gdje su u rekordnim monsunskim kišama odponedjeljka smrtno stradale 273 osobe, priopćila je policija.
NEW DELHI, 28. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje je 16 osoba, među kojima je osmero žena i djece, poginulo u četvrtak u stampedu u sirotinjskom predgrađu u Bombayju, kada su se proširile glasine da je probijena brana u tom gradu, gdje su u rekordnim monsunskim kišama od ponedjeljka smrtno stradale 273 osobe, priopćila je policija.

Osamnaest je osoba ozlijeđeno u stampedu i prevezeno u bolnicu u Bombaju, prijestolnici države Maharashtra i financijskom središtu Indije, rekao je visoki policijski dužnosnik Arup Patnaik.

Stampedo je izbio pošto su se u sirotinjskoj četvrti Nehru Nagar proširile glasine da je probijena brana na jezeru Pawai, dodao je dužnosnik.

Tragični incident se dogodio u času kada su neviđeno jake monsunske kiše od ponedjeljka usmrtile 786 osoba koje su se utopile ili ostale zatrpane u odronima i blatnim bujicama u toj državi, od čega su najmanje 273 smrtno stradale u Bombaju.

Zamjenik predsjednika pokrajinske vlade R.R.Patil zatražio je pomoć glasila kako bi upozorio puk da ne vjeruje takvim glasinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙