FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP plivanje: Jovanović i Draganja u polufinalu

ZAGREB/MONTREAL, 27. srpnja 2005. (Hina) - Četvrtog dana plivačkihnatjecanja na Svjetskom prvenstvu u Montrealu u kvalifikacijama jenastupilo dvoje hrvatskih predstavnika, te su oboje izborili nastup upolufinalu u večernjem dijelu programa. Sanja Jovanović je na 50metara leđo isplivala 14. rezultat kvalifikacija, dok je Duje Draganjana 100 metara slobodno u polufinale ušao sa sedmim vremenomkvalifikacija.
ZAGREB/MONTREAL, 27. srpnja 2005. (Hina) - Četvrtog dana plivačkih natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Montrealu u kvalifikacijama je nastupilo dvoje hrvatskih predstavnika, te su oboje izborili nastup u polufinalu u večernjem dijelu programa. Sanja Jovanović je na 50 metara leđo isplivala 14. rezultat kvalifikacija, dok je Duje Draganja na 100 metara slobodno u polufinale ušao sa sedmim vremenom kvalifikacija.

Jovanović je u kvalifikacijama plivala 29.27 sekundi što je samo devet sotinki sporije od njezinog hrvatskog rekorda, ali će u večernjem dijelu programa za ulazak u finale vjerojatno trebati plivati novi rekord. Najbrža u kvalifikacijama bila je Kineskinja Gao Chang s vremenom 28.70 ispred Japanke Mai Nakamure (28.92) i Njemice Janine Pietsch (28.95).

Draganja je u svom kvalifikacijskom nastupu na 100 slobodno plivao 49.31 sekundi, te se bez problema plasirao u polufinale. Ovaj rezultat je za 24 stotinke slabiji od njegova hrvatskog rekorda, no ostavio je dojam kako bi u večernjem dijelu programa mogao biti i brži.

Najbrži u kvalifikacijama bio je Talijan Filippo Magnini sa 48.97 sekundi ispred Južnoafrikanca Ryka Neethlinga sa 49.04 i Amerikanca Michaela Phelpsa sa 49.23.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙