FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. srpnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 27. srpnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

JOHANNESBURG - Južnoafrikanac Maurice Creswick (79) potukao je vlastiti svjetski rekord darivajući krv 350. put, napominjući da želi dostići brojku od 365. "Moj sljedeći cilj je 365 darivanja krvi. Bit će to dječja igra. No sada želim samo šalicu čaja", rekao je Creswick za južnoafričku novinsku agenciju SAPA. Creswick čiji je rekord uvršten u Guinessovu knjigu rekorda rekao je da je krv počeo darivati kada je kao jedanaestogodišnjak bio svjedokom prometne nesreće u kojoj je tramvaj zdrobio automobil u Johannesburgu. "U automobilu je bilo pet putnika koji su bili odjeveni u bijelo, jer su išli igrati tenis. Njihova je odjeća nakon nesreće bila sva crvena. Tada sam se zarekao da više nikada neću biti samo promatrač dok je drugima potrebna moja pomoć", kazao je Creswick.

SYDNEY - Svaki treći Australac smatra da je homoseksualnost nemoralna, prema rezultatima istraživanja nezavisnog The Australia Institute, čiji su rezultati objavljeni u srijedu. Tijekom ankete, ispitano je 25.000 osoba, a predstavnik Instituta Michael Flood kazao je da je istraživanje pokazalo da u nekim dijelovima Australije više od polovice ispitanika smatra da je homoseksualnost nemoralna. Mlađi ljudi, ljudi koji žive u gradskim područjima, te posebice žene, u manjoj mjeri smatraju da je homoseksualnost nemoralna, dodao je Flood. Prema istom istraživanju, pripadnici rimo-katoličke vjere tolerantniji su prema homoseksualcima u odnosu na druge vjere.

LONDON - Zaboravite skupe poklone ili nakit - ženu ćete najlakše zavesti finom hranom i pićem, ustvrdili su u utorak znanstvenici. Znanstveni tim s londonskog University Collegea razvio je matematičku formulu i ustrojio zavođenje kao sekvencijalnu igru za pronalaženje najboljeg načina impresioniranja dama. Njihovi rezultati pokazuju kako darovanje skupog poklona pokazuje ozbiljne namjere muškarca, koji se, međutim, mora čuvati, ističu, "kopačica zlata" koje će ga nogirati nakon što dobiju dar. Muškarci će rijetko ponuditi skupe poklone ženama ako nisu dugoročno zainteresirani, a jeftini pokloni neće impresionirati djevojke, kaže Peter Sozou s londonskog sveučilišta. No ako ponudi skupi poklon bez velike vrijednosti, poput večere ili odlaska u kazalište, muškarac neće ništa izgubiti ako mu poziv bude odbijen, dodaje Sozou. Važan čimbenik je fizička privlačnost, ali darivanje pomaže, smatraju znanstvenici.

SYDNEY - Australsko ministarstvo obrazovanja istražuje tvrdnje da je glasnim učenicima u jednoj katoličkoj školi u Wollongongu, oko 80 kilometara južno od Sydneya, djelatnik škole usta zalijepio ljepljivom trakom, jer više nije mogao podnositi buku. Tijekom probe za skorašnji koncert zbog buke jedan je dobrovoljac koji radi za školu, nakon neuspješnog utišavanja učenika, ljutito izrezao 20 ljepljivih traka i rekao učenicima da ih stave na usta. Policija je pokrenula istragu nakon dojave roditelja jednog "ušutkanog" djeteta, no nije izgledno da će se išta drugo poduzeti. Katolički ured za obrazovanje u državi Novi Južni Wales provodi svoju zasebnu istragu, kazao je ministar obrazovanja NSW-a Carmel Tebbutt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙