FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hiko predstavio prva dva helikoptera iz svoje flote

ZAGREB, 24. srpnja 2005. (Hina) - Helikopterska kompanija Hikopredstavila je danas na aerodromu u Lučkom prva dva helikoptera izsvoje flote.
ZAGREB, 24. srpnja 2005. (Hina) - Helikopterska kompanija Hiko predstavila je danas na aerodromu u Lučkom prva dva helikoptera iz svoje flote.

Hiko se, s još četiri tvrtke, natječe za dobijanje koncesije za višenamjensku helikoptersku (VHS) službu, koja će, uz hitnu medicinsku službu, sudjelovati i u operacijama traganja i spašavanja, nadzoru granice, te u otkrivanju i gašenju požara.

Ponude za VHS otvorene su danas, a odluku o dodjeli koncesije vladino će povjerenstvo, na čelu s potpredsjednikom Damirom Polančecom, donijeti do kraja mjeseca.

Direktor Hiko-a Robert Hirc na današnjem je predstavljanju istaknuo kako je tvrtka potpuno spremna započeti s operacijama hitne medicinske helikopterske službe, dobije li za to koncesiju.

Ako Hiko dobije koncesiju, u Hrvatsku će stići još osam novih Eurocopterovih letjelica, koje će se razmjestiti u pet baza, tako da pokrivaju cijeli teritorij Hrvatske.

Eurocopter je uz Hiko vezao i izmještanje dijela proizvodnje dijelova za svoje helikoptere u Hrvatsku, te otvaranje centara za održavanje za cijelu regiju, ističu u Hiko-u.

Novinari su danas imali prigodu letjeti iznad Zagreba i okolice u novim heklikopterima, kojima su upravljali bivši šef policijske helikopterske postrojbe Dorijan Vrbanac i njegov zamjenik Siniša Nakani.

Mađu Hiko-ovim djelatnicima predstavljen je i umirovljeni general Josip Čuletić, ratni zapovjednik HRZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙