FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kwasniewski: SAD prihvatile povlačenje Poljske iz Iraka

VARŠAVA, 25. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Državeprihvatile su planove Poljske koja namjerava povući većinu od svojih1.700 vojnika iz Iraka početkom iduće godine, izjavio je u ponedjeljakpoljski predsjednik Aleksander Kwasniewski.
VARŠAVA, 25. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države prihvatile su planove Poljske koja namjerava povući većinu od svojih 1.700 vojnika iz Iraka početkom iduće godine, izjavio je u ponedjeljak poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski.

Poljska, jedan od najvećih europskih saveznica SAD-a u Iraku, zapovijeda multinacionalnom stabilizacijskom zonom južno od Bagdada.

"Sadašnje (šestomjesečno) rotiranje vojnika u Iraku bit će posljednje. Do kraja siječnja željeli bismo povući te vojnike i zamijeniti ih manjim skupinama, koje bi, na primjer, mogle pomagati u obuci iračke vojske", rekao je Kwasniewski za poljski radio.

On je kazao da su saveznice prihvatile te planove i da su o tome razgovarali poljski ministar obrane Jerzy Szmajdzinski i američki ministar obrane Donald Rumsfeld 19. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙