FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sigurnosno stanje u Istri povoljno

PULA, 20. srpnja 2005.(Hina) - Načelnik istarske Policijske upraveLoris Kozlevac ocijenio je danas povoljnim sigurnosno stanje u Istri uprvih šest mjeseci ove godine.
PULA, 20. srpnja 2005.(Hina) - Načelnik istarske Policijske uprave Loris Kozlevac ocijenio je danas povoljnim sigurnosno stanje u Istri u prvih šest mjeseci ove godine.

On je na konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo što i turistička sezona na Istarskom poluotoku protječe u skladu s očekivanjima, bez ičega što bi moglo ugroziti sigurnost gostiju i njihove imovine.

Načelnik Sektora policije Damir Fable upozorio je, međutim, da je u Istri u prvih šest mjeseci ove godine u prometnim nesrećama poginulo čak 29 osoba, a lani u istom razdoblju 21. Od siječnja do konca lipnja na istarskim prometnicama dogodilo se 1668 prometnih nesreća, što je 44 posto manje nego lani kad ih se dogodilo 2958.

"Djelatnici prometne policije provode preventivne akcije kako bi kaznili sudionike u prometu koji se ne drže prometnih propisa", kazao je Fable. Dodao je kako je u prvih šest mjeseci prijavljeno oko 27 tisuća prometnih prekršaja, od toga 5800 se odnosi na neprilagođenu brzinu, a 1600 na vožnju pod utjecajem alkohola.

Načelnik Kriminalističke policije Dragutin Cestar ustvrdio je kako se u Istri u prvih šest mjeseci smanjio broj kažnjivih djela, kojih je počinjeno 3127, a lani 3546. Policija je, dodao je, rasvijetlila 52 posto tih kažnjivih djela.

Od siječnja do konca lipnja ove godine policija je u 277 akcija zaplijenila 2,3 kilograma heroina, 2,8 kilograma marihuane i 88 grama kokaina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙