FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najstariji živući bračni par ima zajedno 205 godina

PHILADELPHIA, 17. srpnja 2005. (Hina) - Bračni par iz PhiladephijeHerbert i Magda Brown nedavno su ubilježeni u Guinnessovu knjigurekorda kao najstariji živući bračni par na svijetu - Herbertu je 105,a Magdi 100 godina.
PHILADELPHIA, 17. srpnja 2005. (Hina) - Bračni par iz Philadephije Herbert i Magda Brown nedavno su ubilježeni u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji živući bračni par na svijetu - Herbertu je 105, a Magdi 100 godina.

Njihov bračni staž nije najdulji na svijetu iako su u braku 74 godine, a na našem planetu žive i starije osobe, no oni su jedinstveni po tomu što su 9. lipnja zajedno imali 205 godina i 293 dana i najstariji su živući bračni par na svijetu.

Vjenčali su se 1930. u Magdinoj domovini Mađarskoj. Herbert je austrijski Židov. Ondje su ga 1938. uhitili nacisti te su ga poslali u Dachau, no nakon dva mjeseca Herbert je uspio izaći, u zamjenu ponudivši svu svoju imovinu koja je uključivala dvije velike robne kuće. Par je 1940. zajedno s kćerkom jedinicom otišao u London, a nedugo zatim u New York da bi se skrasio u Philadelphiji gdje žive i danas.

Na pitanje u čemu je tajna njihova dugog zajedničkog života, Magda odgovara da je trik u tomu što je ona "vođa" u braku, a njezin suprug je "onaj jednostavniji i pomirljiviji". K tomu, u njihovoj se kući "uvijek živjelo mirno, ne konzumira se alkohol, jede se zdrava hrana". Dok su bili u stanju redovito su vježbali, a zatim su, do prije nekoliko godina, svakodnevno pješačili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙