FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peleov sin Edinho - nevin!

ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Edinho, sin legendarnog brazilskog"Kralja nogometa" Pelea, proglašen je nevinim u ponovljenom procesu ukojemu je Apelacijski sud raspravljao o prometnoj nesreći u kojoj jeEdinho sudjelovao prije čak 13 godina u rodnom Santosu, lučkom graduudaljenom 60 km od Sao Paula.
ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Edinho, sin legendarnog brazilskog "Kralja nogometa" Pelea, proglašen je nevinim u ponovljenom procesu u kojemu je Apelacijski sud raspravljao o prometnoj nesreći u kojoj je Edinho sudjelovao prije čak 13 godina u rodnom Santosu, lučkom gradu udaljenom 60 km od Sao Paula.

Usprkos oslobađajućoj presudi Edinho se u pratnji policajaca morao vratiti u dobro čuvani zatvor čije se ime taji javnosti, u kojemu čeka suđenje u procesu u kojemu je s još 50-ak ljudi optužen za prodaju droga na veliko.

Edinho Edson de Nascimento u listopadu 1999. godine bio je osuđen na 6 godina zatvora, jer je prvostupanjski sud u Santosu ocijenio da je u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao 1992. godine bio kriv za smrt motociliste kojeg je udario kolima kojima je upravljao. No u tom je sudaru sudjelovao još jedan automobil a Edinhov je odvjetnik uložio žalbu pa Edinho tada nije morao u zatvor. U ponovljenom procesu njegov je odvjetnik uspio dokazati da je vozač drugog automobila, a ne Edinho, bio kriv za sudar u kojemu je poginuo motociklist.

U Santosu u čijem je istoimenom klubu s velikim uspjehom igrao Pele, a sa znatno skromnijim njegov sin, ne vjeruju da će se Edinho izvući neokaljana obraza i iz suđenja koje mu predstoji. U igri su naime krupne ribe koje plivaju u podzemnim vodama organiziranog kriminala i bave se trgovinom drogama na veliko. Edinho je zbog toga s još 50-tak osumnjičenih mafijaša uhićen poslije velike policijske racije obavljene 6. lipnja u Santosu. Prije 20-ak dana prebačen je iz zatvora u Sao Paulu u kojemu je isprva bio pritvoren u neki dobro čuvani zatvor čije ime nije priopćeno javnosti. A izdvojen je od ostalih osumnjičenih, jer je postojala mogućnost da Edinho bude ubijen nakon što je primio prijeteće poruke od konkurentskog ganga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙