FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U eksploziji bombe u Skoplju nije bilo ozlijeđenih

SKOPLJE, 16. srpnja 2005. (Hina) - U eksploziji bombe u noći s petkana subotu u policijskoj postaji na Bit-pazaru u Skoplju nije biloozlijeđenih ni poginulih, a istraga je u tijeku.
SKOPLJE, 16. srpnja 2005. (Hina) - U eksploziji bombe u noći s petka na subotu u policijskoj postaji na Bit-pazaru u Skoplju nije bilo ozlijeđenih ni poginulih, a istraga je u tijeku.

U tijeku je potraga za počiniteljem i ispituje se vrsta eksploziva kojim je izazvana eksplozija, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Makedonije.

Eksplozija je podmetnuta u središnjem dijelu Skoplja na lijevoj obali Vardara gdje živi miješano stanovništvo.

U petak je održana sjednica Nacionalnog vijeća sigurnosti na kojoj je, kako je izjavio predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski, zaključeno da se stanje u selu Kondovu ne može više tolerirati te da se uhite i izvedu pred lice pravde svi poznati počinitelji kaznenih djela.

Sjednica je sazvana u povodu sve češćih tvrdnji medija da je s Kosova u Makedoniju ušlo više naoružanih skupina i zbog stanja u skopskom selu Kondovu, gdje Agim Krasnići, zapovjednik bivše Oslobodilačke narodne armije, s naoružanom skupinom već duže vrijeme prijeti da će destabilizirati Makedoniju.

ONA je vojna formacija pobunjenih Albanaca koji su 2001. izazvali oružani sukob u ovoj zemlji. Na njezinu je čelu bio Ali Ahmeti sadašnji čelnik Demokratske unije za integraciju, koja je koalicijski partner Socijaldemokratskom savezu u Vladi Makedonije.

Prošlog tjedna napadnuta je policijska postaja u selu Vratnica kraj Tetova čiji su žitelji pretežno Makedonci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙