FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvadeset terorističkih skupina prisutno u Nizozemskoj

AMSTERDAM, 16. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemski ministarunutarnjih poslova Johan Remkes upozorio je u subotu da u Nizozemskojtrenutačno postoji dvadesetak skupina od nekoliko stotina članovaspremnih na nasilje, dodajući kako među njima ima i žena, što je novapojava.
AMSTERDAM, 16. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemski ministar unutarnjih poslova Johan Remkes upozorio je u subotu da u Nizozemskoj trenutačno postoji dvadesetak skupina od nekoliko stotina članova spremnih na nasilje, dodajući kako među njima ima i žena, što je nova pojava.

"Ima skupina koje su potpuno lokalne, ali i onih koje imaju veze u inozemstvu, a ukupno ih je između deset i dvadeset", rekao je Remkes, prema odlomcima iz intervjua koji je objavljen na internetskim stranicama TV mreže IKON.

"Nisu svi članovi muškarci. Odnedavno, što je nova pojava, žene imaju veću ulogu, kao i osobe nizozemskoga podrijetla koje su prešle na islam", rekao je Remkes.

"Riječ je o ljudima koji ovdje žive i koji su podložni utjecaju radikalnih skupina", rekao je Remkes, čije ministarstvo nadzire Nizozemsku obavještajnu službu AIVD.

Nizozemska je policija pojačala kontrole na granicama i povisila stupanj sigurnosti oko britanskih zgrada u državi nakon napada u Londonu u kojima je poginulo više od 50 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙