FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić završio posjet Ukrajini

LAVOV, 15. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićsastao se u petak u Lavovu s predstavnicima lokalnih vlasti i održaopredavanje na tamošnjem sveučilištu čime je završio službeni dvodnevniposjet Ukrajini.
LAVOV, 15. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastao se u petak u Lavovu s predstavnicima lokalnih vlasti i održao predavanje na tamošnjem sveučilištu čime je završio službeni dvodnevni posjet Ukrajini.

Tijekom boravka u Ukrajini, Mesić se u četvrtak sastao s najvišim ukrajinskim dužnosnicima, a u svim je razgovorima iznijeta ocjena da su odnosi Ukrajine i Hrvatske dobri, no da postoje i velike neiskorištene mogućnosti njihova daljnjeg razvoja, posebice u gospodarstvu.

Osim razgovora u Kijevu s domaćinom, ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom, Mesić se u četvrtak također sastao s predsjednicom ukrajinske vlade Julijom Timošenko i predsjednikom parlamenta Volodimirom Litvinom. Sudjelovao je i na poslovnom forumu gospodarstvenika dviju zemalja.

Svi su susreti pokazali da su Hrvatska i Ukrajina zainteresirane za unapređenje suradnje na svim poljima.

Mesić i Juščenko složili su se da treba postupno stvarati uvjete u kojima će biti moguće ukidanje viza, što će također doprinijeti razvoju suradnje. Hrvatska i Ukrajina imaju iste ambicije i ciljeve, a to je ulazak u euroatlanske integracije i spremne su jedna drugoj pomagati na tom putu, zaključeno je na sastanku dvojice predsjednika.

Hrvatski predsjednik vraća se u Zagreb u petak kasno poslijepodne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙