FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatočitelj riječkog Poglavarstva osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora

RIJEKA,15. srpnja 2005. (Hina) - Josip Šarić, koji je 22. veljače ovegodine prijeteći vatrenim oružjem zatočio članove riječkoga Gradskogpoglavarstva i novinare koji su pratili sjednicu, danas je naOpćinskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na godinu i dva mjesecazatvorske kazne.
RIJEKA,15. srpnja 2005. (Hina) - Josip Šarić, koji je 22. veljače ove godine prijeteći vatrenim oružjem zatočio članove riječkoga Gradskog poglavarstva i novinare koji su pratili sjednicu, danas je na Općinskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na godinu i dva mjeseca zatvorske kazne.

Sudsko vijeće Općinskog suda pod predsjedanjem sutkinje Mladenke Paro-Rudić ocijenilo je da je 36-godišnji Šarić kriv za kažnjiva djela prijetnje vatrenim oružjem, nasilna oduzimanja slobode i protupravna držanja vatrenog oružja.

Produljen mu je pritvor do pravomoćnosti presude, u kojem se nalazi od dana izgreda u zgradi Poglavarstva, zbog opasnosti da ponovi takvo djelo.

Kao olakotne okolnosti sud je ocijenio dosadašnju neosuđivanost, sudjelovanje u Domovinskom ratu, priznanje djela i činjenicu da je iskazao žaljenje zbog svojega čina, a kao otegotnu okolnost ocijenio je upornost u činjenju kažnjivog djela.

Šarić je 22. veljače upao na sjednicu Poglavarstva s automatskom puškom i dvjema ručnim bombama, optužujući gradsku upravu za svoje imovinsko-pravne teškoće s nekretninama. Članove Poglavarstva i novinare držao je 30 minuta u prostoriji dok ga je gradonačelnik Vojko Obersnel pokušavao smiriti. Kad su došli policajci, predao se i određen mu je pritvor, a dok je odlazio, zaprijetio je da će granatirati zgradu Poglavarstva kad iziđe iz pritvora, kako je rekao, ako se njegov slučaj ne riješi.

Šarić je kupio zemljište u Rijeci, smatrajući da je riječ o građevnom zemljištu, a kad je utvrdio da nije, zatražio je da ga grad otkupi. Iako nije bio obvezan, grad je Šariću ponudio otkup po cijeni navedenoj u ugovoru, koja je niža od cijene građevnog zemljišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙