FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Montreal: Hitlerovi crteži ponuđeni na dražbi

MONTREAL, 14. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Jedan je montrealskiaukcionar najavio da će organizirati dražbu četiri crteža AdolfaHitlera, što je izazvalo ogorčenje i osudu židovske zajednice uKanadi.
MONTREAL, 14. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Jedan je montrealski aukcionar najavio da će organizirati dražbu četiri crteža Adolfa Hitlera, što je izazvalo ogorčenje i osudu židovske zajednice u Kanadi.

Iegor de Saint Hippolyte rekao je da će se privatna aukcija održati 19. srpnja, te da će na njoj biti ponuđene i dvije Božićne čestitke nacističkog vođe iz 1935. i 1938. godine.

On je kazao da je sadašnji vlasnik tih predmeta želio ostati anoniman, te je odbio reći koju cijenu očekuje da će ponuđeni predmeti postići.

Upitan o moralnost svog postupka, rekao je: "Ja jednostavno radim svoj posao, a to je prenošenje povijesti drugim ljudima i očuvanje predmeta koji su važni za čovječanstvo."

Kanadski židovski kongres priopćio je da je prodaja na dražbi četiri Hitlerova crteža, na kojima je nacistički čelnik skicirao neke svoje arhitektonske zamisli, te dvije čestitke, uvredljiva za židovsku zajednicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙