FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: 108-godišnji svećenik po drugi put u Guinnessovoj knjizi rekorda

HONG KONG, 11. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Najstariji svećenik nasvijetu ući će po drugi put u Gunnessovu knjigu svjetskih rekordanakon operacije na očima i povratka vida, izvješćuje u ponedjeljakkineski tisak.
HONG KONG, 11. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Najstariji svećenik na svijetu ući će po drugi put u Gunnessovu knjigu svjetskih rekorda nakon operacije na očima i povratka vida, izvješćuje u ponedjeljak kineski tisak.

Otac Nicolaus Kao Se Tseien, koji slovi kao najstariji katolički svećenik na svijetu, uskoro će biti priznat kao i najstariji čovjek koji je operirao mrenu. Operacija mrene uspješno je izvedena u svibnju i 108-godišnji otac Kao je radosno za South China Morning Post izjavio: "Moje noge nisu dovoljno jake da bih hodao, ali ponovo mogu čitati Bibliju i druge dobre knjige", kazao je svećenik.

Promotrivši novinarku koja ga je intervjuirala, zaključio je: "Vrlo ste lijepi".

Rođen u Fuzhou, na istočnoj kineskoj obali 15. siječnja 1897., otac Kao je kao recept za dug život preporučio: "Ne pušite, manje jedite i krećite se".

Svećenik je postao s 18 godina nakon pohađanja katoličke škole. Četrdeset je godina radio kao misionar na Tajvanu, Maleziji i Kini. Godine 1973. pridružio se samostanu na otoku Lantau kod Hong Konga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙