FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjski svećenik i četiri opatice optuženi za ubojstvo u slučaju ezgorcizma

BUKUREŠT, 23. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Rumunjski ortodoksnisvećenik i četiri opatice zadržani su u pritvoru zbog optužbu zaubojstvo shizofrenične opatice koju su tijekom rituala istjerivanjavraga razapeli na križ.
BUKUREŠT, 23. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Rumunjski ortodoksni svećenik i četiri opatice zadržani su u pritvoru zbog optužbu za ubojstvo shizofrenične opatice koju su tijekom rituala istjerivanja vraga razapeli na križ.

Opatica Maricia Irina Cornici preminula je prošli tjedan nakon što je provela tri dana svezana na križ bez vode i hrane u ćeliji u crkvi u sjeveroistočnom gradu Vasluiju dok se svećenik molio da njeno tijelo napuste zli duhovi.

Glavni tužitelj je u četvrtak objavio da su svećenik Daniel Corogeanu i četiri opatice optuženi zbog "vrlo ozbiljnog ubojstva izvedenog na surov način" te lišavanja jedne osobe slobode.

Prema prvim rezultatima preliminarne istrage, opatica je preminula jer je bila vezana za križ bez vode i hrane i imala je više ozljeda na rukama, nogama i tijelu.

Svećenik poriče da je učinio bilo što loše. "Mi nismo krivi, njena je smrt bila Božja volja", rekao je Corogeanu.

Rumunjske novine pišu da je žrtva bolovala od shizofrenije, a druge su opatice njeno ponašanje protumačile kao obuzetost vragom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙