FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela rekonstrukcija stare ceste Livno-Sinj

LIVNO/SINJ, 7. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka Livno putevi počelo jeizvoditi radove na rekonstrukciji ceste koja je nekad, do 1972.godine, povezivala Livno sa Sinjom i srednjom Dalmacijom prekoprijevoja Vaganj odnosno planine Kamešnice.
LIVNO/SINJ, 7. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka Livno putevi počelo je izvoditi radove na rekonstrukciji ceste koja je nekad, do 1972. godine, povezivala Livno sa Sinjom i srednjom Dalmacijom preko prijevoja Vaganj odnosno planine Kamešnice.

Od mjesta Prologa na bosanskoj strani do granice s Hrvatskom cesta je neasfaltirana u dužini 15,5 kilometara, što će biti rekonstruirano, doznaje se u Livno putevima. Na najvećem dijelu izgradit će se treća traka za spora vozila, zatim će se ispraviti nagibi te ublažiti usponi, a u sve će biti uloženo 6,5 milijuna eura.

Gradilište su obišli i čelnici Federacije BiH i to premijer Ahmet Hadžipašić i ministar prometa i komunikacija Nedžad Branković, koji su obećali kako će iduće godine i u proračunu Federacije biti osigurani novci za nastavak te rekonstrukcije.

S hrvatske strane od mjesta Han na rijeci Cetini do granice s BiH ima 12 kilometara, od kojih su tri kilometra asfaltirani.

Prije godinu i više dana vođeni su razgovori u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka o mogućnostima rekonstrukcije i dijela cesta koji prolazi kroz Hrvatsku, ali još konkretnih odluka o tome nema.

No, očekuje se i da Hrvatska rekonstruira svoj dio jer je riječ o prometnici koja bitno skraćuje razdaljinu Livna i Sinja i to čak za 20 kilometara. Ta cesta uz ubrzanje i jeftiniji protok roba i osoba, donosi mogućnosti snažnijeg razvoja zimskog i izletničkog turizma, zatim za razvoj stočarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙