FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pamplona: Počeo Festival svetog Fermina

PAMPLONA-BIKOVIPamplona: Počeo Festival svetog FerminaPAMPLONA, 6. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Tisuće obožavatelja bikovaokupilo se u srijedu u španjolskom gradu Pamploni gdje je raskošnimvatrometom otvoren godišnji Festival svetog Fermina, koji uključuje isvjetski poznate utrke s bikovima.
PAMPLONA, 6. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Tisuće obožavatelja bikova okupilo se u srijedu u španjolskom gradu Pamploni gdje je raskošnim vatrometom otvoren godišnji Festival svetog Fermina, koji uključuje i svjetski poznate utrke s bikovima.

Mnoštvo Španjolaca i inozemnih gostiju odlučilo je u tom gradu na sjeveru zemlje idućih devet dana uživati u nadmetanju s bikovima, glazbi, piću i dobroj zabavi.

Utrke s bikovima, koja se održavaju u čast zaštitnika Pamplone svetog Fermina, privuku oko dva milijuna posjetitelja u grad u kojem inače živi 185.000 ljudi.

Utrke će početi u četvrtak ujutro kada će 500 bikova, polovica borbenih i isto toliko pripitomljenih, potrčati uskim kamenim uličicama starog gradskog središta.

Životinje će trčati 825 metara do arene, gdje će bikovi za borbu kasnije završiti kao dio koride.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙