FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbio požar iznad Jablanca, te kod Zadvarja

DIVULJE, 4. srpnja 2005. (Hina) - Vatrogasno operativno središte uDivuljama izvijestilo je da je danas u 12,35 sati dojavljen požaraiznad Jablanca, na predjelu Štokić Duliba, u Ličko-senjsakojžupaniji.
DIVULJE, 4. srpnja 2005. (Hina) - Vatrogasno operativno središte u Divuljama izvijestilo je da je danas u 12,35 sati dojavljen požara iznad Jablanca, na predjelu Štokić Duliba, u Ličko-senjsakoj županiji.

Na požarište je upućena javna vatrogasna postrojba (JVP) Senj. Fronta požara je oko 500 metara, a gori trava i nisko raslinje. Gasiteljima se pridružio i djelatnik Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Požar se širi prema moru i prema bukovoj šumi, ali je za sada nije zahvatio. Gasitelji JVP Senj procjenjuju da neće trebati dodatne snage.

Poslijepodne u 16,12 sati dojavljen je požara na području Zadvarje-Kreševo polje, u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na požarište upućeni su gasitelji dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Zadvarje, Gata i Kučići, Lovreć i Zagvozd, te, zbog vjetra i širenja požara, i protupožarni zrakoplov Canadair.

Požar je pod nadzorom gasitelja, a prema prvim procjenama, izgorjela je suha trava, makija i nisko raslinje na oko 4,5 hektara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙