FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA PETAK, 1. SRPNJA

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 1. srpnja.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. srpnja.

ZAGREB - U nastavku 15. sjednice Hrvatski sabor sutrašnje zasjedanje nastavlja raspravom o konačnom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o srednjem školstvu, kojima bi se, među ostalim, uvela državna matura i vanjsko vrjednovanje srednjih škola (9,30 sati).

ĐAKOVO - Ispred đakovačke katedrale bit će svečano otvorena 39. Smotra folklora - Đakovački vezovi pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića. Smotru će otvoriti gradonačelnik Đakova Zoran Vinković i pjesnik Dragutin Tadijanović. Slijedi program pod nazivom "Dugo u noć" s 200 izvođača. Program Vezova nastavlja se i u subotu te nedjelju kada je udarni dan, a koji će početi svečanim mimohodom 45 folklornih skupina iz zemlje i svijeta s 2000 sudionika u narodnim nošnjama, kao i okićenih svatovskih zaprega. Vezovi će biti zatvoreni u nedjelju kada će biti održan tradicionalni izbor najbolje nošenog narodnog ruha u djevojaka, snaša i momaka. (21 sat)

PULA - Histria festival saziva konferenciju za novinare u povodu gostovanja glasovirista Maksima Mrvice u pulskoj Areni. Na konferenciji će biti i Mrvica koji će u subotu, 2. srpnja, prigodnim koncertom sa Slovenskom filharmonijom u Areni službeno otvoriti ovogodišnji 6. Histria festival (12, 30 sati, Brijuni).

ŠIBENIK - Izvršni odbor UNIMA-e, međunarodne organizacije lutkara, počinje trodnevno zasjedanje u povodu održavanja 45. međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Sjednici Izvršnog odbora bit će nazočno dvadesetak stručnjaka za lutkarstvo iz cijelog svijeta, a dolazak je najavila i počasna predsjednica UNIMA-e Margareta Niculescu (Hoteli Solaris, 9,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

popodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808-600

telefaks: 01/4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙