FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI: Sažetak osmog dana

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Osmoga dana XV Mediteranskih igara uAlmeriji hrvatski sportaši nastupili su u dvanaest sportova -jedrenju, vaterpolu, atletici, džudu, rukometu, tenisu, stolnomtenisu, košarci, veslanju, boksu, odbojci i koničkom sportu, a medaljesu osvojili atletičar Željko Vincek koji je srebrni na 400 metara,košarkašice koje su porazom u finalu od Turkinja također osvojilesrebro, boksači Borna Katalinić, Marijo Šivolija i Vedran Đipalo kojisu brončani, te rukometašice koje su također stigle do bronce, dok sunajmanje srebrnu medalju osigurale tenisačice Matea Mezak i Ana Vrljićkoje su ušle u finale parova.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Osmoga dana XV Mediteranskih igara u Almeriji hrvatski sportaši nastupili su u dvanaest sportova - jedrenju, vaterpolu, atletici, džudu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, košarci, veslanju, boksu, odbojci i koničkom sportu, a medalje su osvojili atletičar Željko Vincek koji je srebrni na 400 metara, košarkašice koje su porazom u finalu od Turkinja također osvojile srebro, boksači Borna Katalinić, Marijo Šivolija i Vedran Đipalo koji su brončani, te rukometašice koje su također stigle do bronce, dok su najmanje srebrnu medalju osigurale tenisačice Matea Mezak i Ana Vrljić koje su ušle u finale parova.

Hrvatski atletičar Željko Vincek osvojio je srebrnu medalju na 400 metara na Mediteranskim igrama u Almeriji. Vincek je u finalnoj utrci ostvario svoj osobni rekord s vremenom 45.90 sekundi, te bio drugi iza Tunižanina Soufienea Laabidija (45.60). Brončanu medlaju osvojio je još jedan Tunižanin Ridha Ghali (45.95).

Bacači kladiva Andras Haklits i Matko Tešija zauzeli su petu, odnosno desetu poziciju u finalu. Haklits je bio peti s hicem od 73.08 metara, dok je Tešija bio posljednji, deseti sa 67.32. Pobijedio je Turčin Esref Arak (77.88) ispred Grka Alexandrosa Papadimitrioua (75.57) i Francuza Nicolasa Figerea (75.30). Ivana Vuković zauzela je posljednje, sedmo mjesto u bacanju koplja s rezultatom 48.85 metara. Pobijedila je Grkinja Angeliki Tsiolakoudi (62.61) ispred Talijanke Zhare Bani (62.36) i Španjolke Mercedes Chilla (57.69). Milan Kotur plasirao se u finale utrke na 400 metara s preponama, u polufinalu je istrčao sedmi rezultat sa 51.15 sekundi.

U finalnom susretu mediteranskog turnira u El Ejidu košarkašice Hrvatske su izgubile od Turske sa 68:66 (31:35). Hrvatske košarkašice nisu uspjele i po treći puta zaredom postati mediteranske prvakinje, poražene su u finalu od Turske 66:68 i osvojile srebro, a po tijeku utakmice može se kazati da su izgubile zlato. Malo loše vođenje, malo nespretnosti u završnici i malo sportske nesreće i izgubila se utakmica u kojoj su naše košarkašice vodile većinu vremena, prokockale 14 razlike u prvom poluvremenu i šest razlike minutu i pol prije kraja.

U susretu za brončano odličje na MI u Almeriji hrvatske rukometašice su svladale Francusku sa 26:22 (15:10).

Teniski par Matea Mezak i Ana Vrljić plasirao se u finale Mediteranskih igara i tako osigurao najmanje srebrnu medalju. Mezak i Vrljić su u polufinalu sa 6-2, 6-0 svladali Talijanke Chieppu i Verardi, te će u finalu igrati protiv prvih nositeljica Španjolki Llagostere i Pous.

Matea Mezak plasirala se u polufinale u pojedinačnoj konkurenciji, Mezak je u četvrtfinalu svladala Marokanku Habibu Ifrakh sa 7-5, 6-3, te će u polufinalu igrati protiv prve nositeljice Španjolke Nurije Llagostere. Nažalost, Ana Vrljić poražena je od Španjolke Laure Pous Tio 5-7, 5-7.

Niti jedan od trojice hrvatskih boksača koji su se plasirali u polufinale Mediteranskih igara nije se uspio probiti do finala. Borna Katalinić je u kategoriji do 69 kg izgubio od Francuza Noela Xaviera sa 12-26, Marijo Šivolija je u kategoriji do 81 kg izgubio od Tunižanina Mourada Sahraouija prekidom u trećoj rundi, dok je Vedran Đipalo u kategoriji do 91 kg izgubio od Talijana Clementea Russoa sa 17-27. Ovim porazima naši boksači su osvojili brončane medalje.

Tamara Boroš, Roko Tošić i par Zoran Primorac/Roko Tošić plasirali su se u polufinale Mediteranskih igara u Almeriji, dok su Cornelia Vaida i par Andrea Bakula/Sandra Paović svoj nastup završili u četvrtfinalu. Boroš je lakoćom u četvrtfinalu sa 4-0 (11-4, 11-3, 11-5, 11-7) svladala Grkinju Mariju Moirou, te će u polufinalu igrati protiv Talijanke Nikolete Stefanove. Tošić je sa 4-1 (11-4, 9-11, 11-3, 11-9, 11-8) u četvrtfinalu svladao Francuza Danyja Loa, te će u polufinalu igrati protiv Slobodana Grujića iz Srbije i Crne Gore. Primorac i Tošić su u četvrtfinalu lako izašli na kraj s Grcima Lagogiannisom i Papadimitriouom koje su svladali sa 3-0 (11-5, 11-4, 11-9), a u polufinalu ih očekuje španjolska kombinacija He/Machado. Vaida je u četvrtfinalu turnira stolnotenisačica sa 1-4 (6-11, 6-11, 9-11, 11-9, 7-11) izgubila od Silvije Erdelji iz SCG. Bakula i Paović su se od mediteranskog turnira ženskih parova oprostile 2-3 (12-10, 6-11, 6-11, 11-8, 7-11) porazom od Talijanki Negrisoli i Stefanove.

U polufinalnom susretu mediteranskog turnira hrvatske odbojkašice su u Almeriji izgubile od Turske sa 0:3 (19:25, 16:25, 18:25) i subotu će se u 18.45 sati boriti za broncu Talijankama, koje su izgubile od Grkinja 3:1.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Mediteranskih igara u Almeriji. U posljednjem dvoboju razigravanja po skupinama Hrvatska je svladala Sloveniju sa 8-7 (2-1, 0-2, 2-2, 4-2), te zauzela drugo mjesto u skupini A iza Italije. Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Pavo Marković sa 3 i Igor Milaković sa 2 gola. U polufinalu će Hrvatska igrati protiv Španjolske.

Jedriličar Mate Arapov vratio se u borbu za medalje nakon pretposljednjeg plova lasera na Mediteranskim igrama u Almeriji. Nakon jučerašnjeg drugog penala i očite sudačke podvale od talijanskog suca, Splićanin je smogao snage da zaboravi sve nepravdu i u 10. plovu je na cilj stigao kao treći, pa je njegov zaostatak za trojicom vodećih prije zadnjega plova u subotu možda i nadoknadiv. Mate je četvrti i ima 41 negativni bod, trećeplasirani Talijan Diego Negri 38, a drugoplasirani Francuz Thomas LeBreton 37, dok je Slovenac Vasilij Žbogar gotovo sigurno osigurao zlato jer ima tek 27 bodova. U subotu će u zadnjem plovu svakako biti puno taktike, Arapov se mora čuvati i od sudaca jer još jedan "penal" znači i automatsku diskvalifikaciju iz cijelog natjecanja. Svakako će mu sa pokrivanjem protivnika pomoći Luka Radelić, koji je danas stigao odličan četvrti, a ukupno je peti sa 53 boda.

Zadrani Šime Fantela i Igor Marenić također su četvrti u klasi 470, a danas su bili odlični treći, pa sa 43 negativna prijete u zadnjem plovu trećeplasiranim Talijanima koji imaju 37 bodova. Splićani Ante Kujundžić i Ante Ćesić danas su bili deseti i sa 79 bodova drže deseto mjesto u konkurenciji 14 posada. U ženskom laseru su Puljanke Gea Barbić i Mateja Petronijević bile osma i sedma, pa je prije zadnjega plova Gea sedma sa 57, a Mateja osma sa 64 negativna boda.

Veslač Lenko Dragojević osvojio je prvo mjesto u današnjem repesažu, te se je plasirao u finale samaca koje je na rasporedu u subotu u 10,10 sati.

Džudašica u kategoriji do 70 kilograma Kristina Marijanović na Mediteranskim igrama u Almeriji imala je samo jedan nastup. U dvoboju osmine finala izgubila je od predsrtavnice Srbije i Crne Gore Tamare Sesević, a kako je Sesević odmah potom izgubila četvrtfinalni dvoboj, Marijanović je ostala bez mogućnosti nastupa u repesažu.

Hrvatski predstavnici na Mediteranskim igrama u konjičkom sportu Denis Gugić i Janka Krašovec natjecanje su završili na samom začelju poretka. Gugić je sa 42 kaznena boda bio 25., dok je Krašovec sa 62 kaznena boda bila uvjerljivo posljednja, 27. Pobijeio je Talijan Roberto Airoldi bez kaznenih bodova, srebro je osvojio Francuz Thierry Rozier s četiri kaznenaboda, koliko je imao i brončani Egipćanin Karimel Zoghby.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙