FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI: Hrvatska - Turska 66:68

EL EJIDO, 1. srpnja 2005. (Hina) - U finalnom susretu mediteranskogturnira u El Ejidu košarkašice Hrvatske su izgubile od Turske sa 68:66(31:35).
EL EJIDO, 1. srpnja 2005. (Hina) - U finalnom susretu mediteranskog turnira u El Ejidu košarkašice Hrvatske su izgubile od Turske sa 68:66 (31:35).

Pred 700 gledatelja u Gradskoj dvorani u El Ejidu sudili su Argyrou (Grčka) i Taurino (Italija).

HRVATSKA: Popović 11, Jelavić 13, Čakić, Mazić 14, Maloča 7, Erceg 2, Pešić, Roca, Klein-Šumanovac 6, Podrug 6, Marohnić 4, Ivezić 3.

TURSKA: Yuksel, Yigit 8, Tungluer 11, Yucesir 3, Engin 16, Ivegin 8, Vardarli 5, Yilmaz 7, Horasan 5, Ozygit, Yildizoglu 5, Akaya.

Hrvatske košarkašice nisu uspjele i po treći puta zaredom postati mediteranske prvakinje, poražene su u finalu od Turske 66:68 i osvojile srebro, a po tijeku utakmice može se kazati da su izgubile zlato. Malo loše vođenje, malo nespretnosti u završnici i malo sportske nesreće i izgubila se utakmica u kojoj su naše košarkašice vodile većinu vremena, prokockale 14 razlike u prvom poluvremenu i šest razlike minutu i pol prije kraja.

Početak je bio više nego sjajan, prva četvrtinu dobili smo sa 22:10, a kada smo poveli sa 28:14 u 14. minuti, umjesto da potpuno slomimo protivnice i praktički riješimo utakmicu u prvom poluvremenu, trener Viktor Kovač počeo je raditi izmjene s kojima nije pogodio. Na poluvremenu je bilo samo 35:31 za Hrvatsku, a u drugom dijelu Turkinje su, predvođene sa naturaliziranom Amerikankom, dvometrašicom Korel Elgin, posve okrenule rezultat i čak povele sa četiri koša razlike. U prvoj četvrtini smo zabili 22 koša, a u drugoj i trećoj zajedno 28.

Zahvaljujući Anđi Jelavić i Sandri Popović vratili smo se u utakmicu, a košem Marine Mazić minutu i pol prije kraja imao velikih šest razlike (65:59). Slijedi potpuna dekoncentracija naših koje su u samo dvije sekunde primile pet koševa - Yilmaz realizira koš i dodatno bacanje, a zatim branič Jelavić izvodi loptu pod košem i pogrešno je dodaje ponovno Yilmaz koja lako zabija za 65:64. U sljedećem napadu Mazić radi korake, a 43 sekunde dokraja Yilmaz pogađa ključnu tricu za 65:67. Turkinje su u tih minutu i pol zabile čak osam koševa, a mi nijedan. Osamnaest sekundi prije kraja Podrug promašuje, Tungluer pogađa jedno od dva bacanja za 65:68, Ostaje nam zadnji napad od 10 sekundi i mogućnost da tricom osiguramo produžetke, no Popović sporo vodi loptu, Turkinje je fauliraju, a nakon pogođenog prvog i namjerno promašenog drugog bacanja Turkinje hvataju loptu i uzimaju zlato.

"Znam da će mnogi sa strane imati dosta zamjerke na vođenje utakmice, no bilo je jako teško, moje igračice su poprilično umorne i sa svakom utakmicom na ovom turniru bilo je sve teže s obzirom na dosta ozljeda i kratki pripremni period. Nismo odigrali u završnici kako smo se dogovorili, cure su bile potpuno dekoncentrirane, a i suci su nam u zadnje dvije minute dvaput svirali korake na zicerima", kazao je trener Viktor Kovač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙