FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia osiguranje: u prvih 5 mjeseci rast naplaćene premije 3,1 posto

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Najveći hrvatski osiguravatelj Croatiaosiguranje je u prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na istorazdoblje lani zabilježila rast ukupne naplaćene premije za 3,1 postoili 29,9 milijuna kuna te na karaju svibnja iznosila 999 milijunakuna, objavili su danas iz Croatia osiguranja.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Najveći hrvatski osiguravatelj Croatia osiguranje je u prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani zabilježila rast ukupne naplaćene premije za 3,1 posto ili 29,9 milijuna kuna te na karaju svibnja iznosila 999 milijuna kuna, objavili su danas iz Croatia osiguranja.

U tom je razdoblju Croatia osiguranje zabilježila i povećanje zaračunate premije za 0,5 posto, odnosno za 7,1 milijun kuna, na ukupno 1,36 milijardi kuna. Pritom je policirana premija neživotnih osiguranja dosegla iznos od 1,26 milijardi kuna, a životnih osiguranja od 101,5 milijuna kuna,

Godišnji plan zaračunate premije tako je u prvih pet mjeseci ove godine ostvaren s 47,1 posto, što je za 5,5 postotnih bodova više od proporcionalnog dijela godišnjeg plana, ističu iz Croatia osiguranja.

Dodaju kako je u tom razdoblju povećana i efikasnost likvidacije šteta. Naime, likvidirane štete za prvih pet ovogodišnjih mjeseci iznose 629,8 milijuna kuna, te su u odnosu na isto razdoblje lani smanjena za 3,9 posto, odnosno za 25,5 milijuna kuna.

Od značajnijih pokazatelja za to razdoblje u Croatia osiguranju izdvajaju i podatak o rastu cijene dionice za 20,46 posto od početka ove godine, odnosno za više od 58 posto u odnosu na isto vrijeme lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙