FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schussel sutra u Zagrebu

ZAGREB ,2. lipnja(Hina) - Austrijski kancelar Wolfgang Schussel stiže upetak u službeni posjet Hrvatskoj, tijekom kojeg će se sastati spremijerom Ivom Sanaderom, najavljeno je u četvrtak u Banskimdvorima.
ZAGREB ,2. lipnja(Hina) - Austrijski kancelar Wolfgang Schussel stiže u petak u službeni posjet Hrvatskoj, tijekom kojeg će se sastati s premijerom Ivom Sanaderom, najavljeno je u četvrtak u Banskim dvorima.

Schusselov sastanak sa Sanaderom predviđen je za kasno poslijepodne, a prije toga će, u 13 sati, austrijski kancelar nazočiti otvaranju foruma njemačke zaklade Bertelsmann.

Forum, koji će se održati u petak i subotu u Zagrebu, otvorit će premijer Sanader, a očekuju se i dolazak slovenskog ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela, te koordinatora Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu Erharda Buseka.

Na Forumu Zaklade Bertelsmann bi ugledni političari iz Hrvatske, regije i Europe trebali govoriti o perspektivama zemalja jugoistočne Europe na putu u EU i krizi u koju je dospjela Unija nakon francuskog i nizozemskog odbacivanja europskog ustava. Očekuje se da će Schuessel sudjelovati na raspravi o prvoj temi foruma "Proširenje na jugoistok - slijedeći korak prema europskom jedinstvu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙