FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srušen američki helikopter sa 17 vojnika u Afganistanu

KABUL, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Sedamnaest američkih vojnika biloje u helikopteru koji je, prema prvim informacijama, srušen uneprijateljskoj vatri u istočnom Afganistanu, priopćila je u srijeduamerička vojska.
KABUL, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Sedamnaest američkih vojnika bilo je u helikopteru koji je, prema prvim informacijama, srušen u neprijateljskoj vatri u istočnom Afganistanu, priopćila je u srijedu američka vojska.

"Prve informacije govore da je uzrok pada helikoptera neprijateljska vatra", piše u priopćenju američkih snaga u Afganistanu, u kojemu se napominje da se "još ne zna kakva je sudbina vojnika".

Ovo je prvi put nakon pada talibanskog režima 2002. godine da američka vojska govori o mogućnosti da je neprijateljska vatra uzrok pada helikoptera.

Koalicijske snage i afganistanska vojska, uz potporu iz zraka, došle su na mjesto pada Chinooka CH-47 zapadno od Asadabada, prijestolnice pokrajine Kunar, 150 kilometara istočno od Kabula.

Službeni predstavnik talibana preuzeo je u utorak navečer odgovornost za napad na helikopter. Kako je rekao, svi članovi posade su mrtvi.

Chinook je prevozio vojnike koji su trebali biti pojačanje u operaciji Red Wing koja je dio "borbe protiv aktivista Al Qaide čiji se otpor želi slomiti u pokrajini Kunar", gdje se operacija nastavlja, dodaje vojska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙