FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijan pokušao iznijeti amfore iz Hrvatske koje je izronio kod Korčule

SPLIT, , 28. lipnja 2005. (Hina) - Na graničnoj kontroli u splitskojluci zaustavljen je talijanski državljanin koji je pokušao nelegalnoiznijeti amfore iz Hrvatske, doznaje se danas u Policijskoj upravisplitsko-dalmatinskoj.
SPLIT, , 28. lipnja 2005. (Hina) - Na graničnoj kontroli u splitskoj luci zaustavljen je talijanski državljanin koji je pokušao nelegalno iznijeti amfore iz Hrvatske, doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Na graničnu kontrolu u splitskoj luci Talijan je došao "golfom" s prikolicom. Na prikolici je bio gumeni gliser, a u njemu su pronađene dvije amfore.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je amfore izronio u korčulanskom akvatoriju.

Talijanskom državljaninu amfore su oduzete, izrečena mu je novčana kazna od 45.000 kuna, te su protiv njega podnesene kaznene prijave za oštećenje i nedopušteni izvoz kulturnoga ili prirodnog dobra iz Hrvatske, nedopušteno obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra.

Talijan je priveden u Županijski istražni centar gdje su mu privremeno oduzeti osobni dokumenti, ali nije zadržan u pritvoru, navode u PU splitsko-dalmatinskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙