FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hong Kong: Turisti se žale na preniske temperature u zatvorenim prostorima

HONG KONG , 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Nekoliko stotina radnika iturista u Hong Kongu uložilo je žalbu odgovornim institucijama zbograshladnih uređaja koji su u većini javnih prostora podešeni naiznimno niske temperature, izvijestili su mediji u ponedjeljak.
HONG KONG , 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Nekoliko stotina radnika i turista u Hong Kongu uložilo je žalbu odgovornim institucijama zbog rashladnih uređaja koji su u većini javnih prostora podešeni na iznimno niske temperature, izvijestili su mediji u ponedjeljak.

List Hong Kong Standard piše kako je, primjerice u zahodu restorana Kowloon Bay izmjerena temperatura od 16 stupnjeva Celzijusa, što je prevelika razlika u odnosu na 30 stupnjeva koliko je u tom trenutku iznosila vanjska temperatura. Jedan se strani turist, piše list, čekajući u redu u jednom honkonškom Turističkom uredu, kako sam kaže "smrznuo" jer je temperatura u prostoriji bila 19 stupnjeva Celzijusa.

Skupina zelenih koja djeluje pod nazivom Prijatelji Zemlje u posljednjih je nekoliko tjedan primila 266 žalbi na preniske temperature u prostorima diljem Hong Konga te poziva odgovorne da temperature u prostorijama podese na optimalnih oko 25,5 stupnjeva kako bi ugodno bilo svima i onima koji u tim prostorima sjede u odijelima, ali i posjetiteljima koji izvana najčešće stižu u laganoj ljetnoj odjeći.

Istraživanje je pokazalo da su u trgovinama i uredima Hong Konga tijekom ljeta kada se koriste rashladni uređaji izmjerene najniže temperature u svijetu.

Zanimljiv je naputak koji se može pročitati u Insight Pocket Guideu koji turistima savjetuje da prilikom posjeta Hong Kongu obavezno ponesu "laganu vestu ili jaknu" budući su honkonški dućani, restorani, autobusi i željeznice "na zlu glasu po prerashlađenosti".

Prijatelji Zemlje ukazuju na još jedan problem - pretjerana upotreba rashladnih uređaja dovela je Hong Kong na prvo mjestu po potrošnji električne energije, a posebno treba istaknuti loš utjecaj toploga zraka koji izlazi iz vanjskih jedinica air-conditiona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙